Скупљају се рукометни ''Змајеви''!

Рукометаши Босне и Херцеговине почели су са окупљањем у Бихаћу пред двомеч с Литванијом у наставку квалификација за Европско првенство 2016. године у Пољској.

Остали спортови 28.04.2015 | 11:40
Скупљају се рукометни ''Змајеви''!

Селектор "змајева" Драган Марковић позвао је први пут играче након Мундијала у Катару за сусрете са Литванцима - први меч игра се 30. априла у Цазину (20.15 часова), а реванш 3. маја у Каунасу.

Са списка од 19 рукометаша колико је саопштио популарни Марка, изостали су голман Небојша Граховац и Пеђа Дејановић, док су дебитанти у тиму Аднан Сивић, Небојша Бојић и Владан Лончар.

"Сви желимо да наставимо континуитет наступа на великим такмичењима, а ова два предстојећа сусрета су веома битна. Наши играчи су спремни и одлучни да утакмице с Литванцима одиграју на најбољи начин и врате самопоуздање након наступа у Катару", изјавио је Марковић, којег посебно радује чињеница да су се кључни играчи БиХ Никола Прце и Иван Карачић потпуно опоравили од повреда и да се налазе у врхунској форми.

У Другој квалификационој групи након два кола БиХ заузима треће мјесто у групи с једним бодом.

На старту квалификација рукометаши БиХ су крајем октобра прошле године у гостима ремизирали с Бјелорусијом 25:25, док су у Тузли поражени од Данске са 25:23.

Након сусрета с Литванијом, "змајевима" преостају још двије утакмице, 11. маја дочекују Бјелорусију, а квалификације завршавају 16. јуна гостовањем у Данској.

Коментари / 0

Оставите коментар