Осморо ухапшених због кривичних дјела

Припадници Министарства унутрашњих послова, у наставку акције на сузбијању корупције, ухапсили су осам особа, међу којима су и два царинска службеника, због постојања основане сумње да су починили кривична дела удруживања ради вршења кривичних дела, кријумчарења и злоупотребе службеног положаја. 

Србија 27.04.2015 | 11:32
Осморо ухапшених због кривичних дјела

У сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал и Управом царине, на територији Суботице и Новог Сада ухапшени су Д.Р. (43), Р.Р. (33), С.П. (45), М.Р. (45), Д.М. (56), М. А. (54), Л.Х. (42) и Е.П. (53), саопштило је данас Министарство унутрашњих послова. 

Постоји основана сумња да су Д.Р. и Р.Р., од децембра 2012. године до децембра 2014. године, организовали криминалну групу коју су, поред њих, чинили и осумњичени С.П, М.А., Д. М. и М. Р., а која је из Мађарске и Словачке кријумчарила телевизијске апарате и другу техничку робу вредности од око 2,8 милиона евра. 

Осумњичени су робу кријумчарили преко граничних прелеза Хоргош и Келебија, а потом путем огласа на интернету и личних познанстава продавали физичким лицима са територије Србије, преко мреже препродаваца коју су сами организовали. 

На граничним прелазима преко којих је роба кријумчарена осумњичени царински службеници Л. Х. и Е. П., злоупотребљавајући службени положај, омогућавали су, како се сумња, члановима те организоване криминалне групе да робу преносе преко државне границе Србије без плаћања припадајуће царине и пореза. 

На тај начин чланови организоване криминалне групе оштетили су буџет Србије и противправно присвојили 908.000 евра. 

Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Тужилаштву за организовани криминал, пише у саопштењу МУП-а. 

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар