Потписан уговор за "Београд на води"

У Београду је данас потписан Уговор о заједничком улагању у пројекат "Београд на води", чија је вредност око 3,5 милијарде евра, а који би требало значајно да покрене српску привреду, упосли грађевинску индустрију и обезбеди нова радна места.

Србија 26.04.2015 | 20:03
Потписан уговор за "Београд на води"

Уговор су потписати потпредседник владе и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, председник Управног одбора компаније "Игл Хилс" Мухамед Алабар из Уједињених Арапских Емирата и директор "Београда на води" Александар Трифуновић, а церемонији потписивања присуствовао је градоначелник Београда Синиша Мали.

Тим пројектом предвиђено је да се на површини од око 177 хектара изгради више од милион квадратних метара стамбеног простора, око 750.000 квадратних метара пословног и комерцијалног простора, више од 62.000 квадрата јавних садржаја као што су вртићи, школе, установе културе, социјалне и здравствене заштите и око 242.000 квадрата нових зелених површина.

Ти капацитети омогућавају да на том простору буде више од 13.000 запослених и више од 17.000 становника.

Основни елементи уговора, који, према речима градских челника, подразумева да целокупан трошак финансирања пројекта и ризици сноси инвеститор", биће представљени јавности у згради обновљене Београдске задруге, чију је реконструкцију такође финансирао арапски партнер.

Према речима надлежних, Република Србија, односно Град Београд, не инвестирају ништа, осим у инфраструктуру до границе пројекта, што би и иначе урадили.

Изградња првих објеката у "Београду на води" почеће, према најавама градских функционера, на лето ове године, и то ће бити две стамбене куле које су премијерно приказане у Кану, на највећем светском сајму некретнина.

Иначе, 16. марта ове године почела је регистрација заинтересованих за станове у две куле у оквиру "Београда на води", како би инвеститор "осетио тржиште" и видео колико је заинтересованих и за које врсте станова.

Према речима градоначелника, интересовање за станове у оквиру пројекта и даље је изузетно велико, а само за прва два дана стигло је више од 1.500 пријава.

Премијер Вучић је јуче истакао да је пројекат "Београд на води" велика шанса за Србију и за велики број предузећа. "Ми ћемо се фокусирати да ангажујемо највећи број српских компанија и верујемо да ћемо много тога да направимо", навео је Вучић.

Извор: Тањуг

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Ало

26.04.2015 15:22

Каква је ово зајебанција?

ОДГОВОРИТЕ
Name

бг. у води

26.04.2015 16:22

Све је то магла за широке масе од највећег стручњака за магле!Ако наставимо овако конзумирати маглу за 100 година ми Срби цемо нестати!Највећа слабост нашег народа је што нас вјечито воде највећи преваранти!

Name

Горан

26.04.2015 15:58

Урби ет Орби. Католичко лудило. Од баснословне луке и индустријске зоне се гради стамбено насеље?! За 30 година овде ће бити Арапи, а Срба ће бити у ЗОО врту, можда?! Ако се зна да су католичке државе писале Куран и потуриле га Арапима да их могу убијати зарад пљачке, онда је јасно да иза пројекта: Београд на води стоје католички језуити из Таковске улице. Ватикан припрема да новцем које су опљачкали српски политичари, (најмање 51. милијарду долара) створи на Балкану убилачку мафију, која ће стрељати политичаре у Европи, дестабилизовати поједине државе, изазивати нереде, а у Европу, ради њеног разбијања, довести Арапе, и коначно, разорити Стари континент.

ОДГОВОРИТЕ
Name

wтф?

26.04.2015 16:46

На каквим си ти опијатима?

Name

судеx

26.04.2015 20:07

Мозда је гледао Парове...па му помућен ум да овако лупета. ;-)

Name

ВОЈСКА СРПСКЕ

26.04.2015 20:10

Горане брате на којим си ти дрогама... ај и мени мало пребаци да се готивим :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре горан

26.04.2015 20:11

Ниси на залост једини има таквих болесника јос пуно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРДЈАН

27.04.2015 04:29

БРАВО ОВО СЕ ВИДИ ДА ДРЗАВУ ИНТЕРЕСУЈЕ ПОКРЕТАЊЕ ПРИВРЕДЕ. НОВЕ ВРИЈЕДНОСТИ МОЗЕТЕ МИСЛИТИ КОЛИКО ЦЕ БЕОГРАД ИМАТИ ОД ПОРЕЗА НА ИМОВИНУ ПДВ И РАЗНИХ ПОРЕЗА ЗАПОСЉАВАЊА ТРГОВИНЕ, А НЕ ИМАТИ ОНО РУГЛО У ЦЕНТРУ. КОД НАС СРЦЕ ГРАДА ЗЈАПИ ПРАЗНО ЗБОГ НЕКИХ ПРИВАТНИХ ИНТЕРЕСА, А ДРЗАВА НЕМА СЛУХА. ЗЕМЉУ ТРЕБА ГРАД ДА ПОКЛОНИ, А НЕ ДА СВЕ ОСПОРАВА СТО СЕ ИКАКО МОЗЕ ОСПОРИТИ ПРЕКО ПРАВОБРАНИЛАСТВА И ГРАДА. ЉУДИ НЕМАЈУ СМИСЛА, ТАКО ТИ ЈЕ ТУ СМО ГДЈЕ СМО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вирус

27.04.2015 09:10

Ма да бре вратите овце и козе у Белград ови горе то захтевају.

ОДГОВОРИТЕ