Брчко: Након клизишта пријети канализација

Након заустављања клизишта које је у марту у брчанском приградском насељу Доњи Брезик озбиљно угрозило 10-ак домаћинстава, услиједила је нова невоља.
Поток Близна је преусмјерен од кућа и тако одвојен и од канализационих испуста који сада озбиљно угрожавају и боравак и здравље.

Босна и Херцеговина 25.04.2015 | 21:00
Брчко: Након клизишта пријети канализација

Грађани огорчени – Влада не нуди брза рјешења.

Куће којима је у Д.Брезику клизиште уз поток Близна озбиљно запријетило, сигурне су након привремене санације одрона, али су сада угрожени људи у њима и овом приградском насељу: преусмјеравањем потока остао је контра пад па се фекалне воде таложе у депресији: несношњив смрад, затворени прозори, спуштене ролетне и страх од заразе.

Брезичани пишу захтјеве и куцају на врата надлежних владиних одјељења: за водопривреду, за комуналне послове, безбједност. За сада узалуд.

У Одјељењу за пољопривреду кажу – ми смо урадили свој дио посла; писани одговор из Одјељења за комуналне послове је стигао и у њему стоји – ваш проблем ће бити рјешававан у оквиру пројекта за канализацију који је у припреми за цијело насеље.

У Одјељењу за безбједност истичу – њихова брига су животи и имовина људи, али из хуманих разлога ипак траже начин макар и за привремено рјешење.

Брезичани ће, кажу, живјети иза затворених врата још неко вријеме, а затим поднијети тужбе и организовати протесте прије љета и високих температура.

(БН ТВ)

Коментари / 0

Оставите коментар