Хиљаде људи на улицама у Хрватској

Више хиљада људи из Хрватске окупило се на протесту у Загребу, захтијевајући оставку гувернера Хрватске народне банке Бориса Вујчића и промјену монетарне политике.

Регион 25.04.2015 | 21:35
Хиљаде људи на улицама у Хрватској

Протест је организовало Удружење "Франак" чији чланови имају кредите у банкама у швајцарским францима.

Иван Контрец из Удружења "Франак" рекао је у обраћању окупљенима да је Хрватска народна банка највећи кривац за ову ситуацију.

"Хрватска народна банка каже да нас је упозоравала. Али није њихов посао да нас упозоравају, него да својим радом зауставе раст кредита. Тражимо оставку гувернера", рекао је Контрец.

Грађани су на протест стигли из свих крајева Хрватске, а организатори наводе да аутобуси још пристижу, преносе хрватски медији.

Највише грађана очекује се да се окупи на Тргу бана Јелачића, према којем је кренула колона. Одатле ће једна колона отићи према Марковом тргу на којем се налази зграда хрватске Владе, а друга према Хрватској народној банци. Планирано је да један број окупљених остане на централном загребачком Тргу.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

дивља јабука

25.04.2015 12:27

Полетили сте а? Сад грцате. Навикавајте се на улицу пошто куће, ауто и остало оде на добош. Ал' нема везе, битно је имати државу. Своју. Лијепу, вашу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

25.04.2015 12:42

Браво Хрвати, не волим вас, али показујете да сте паметнији од Срба, шта нама раде и нико се не буни, није ни чудо што нас ни Европа неће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

25.04.2015 12:53

Да имамо памети ујединити се против багре на,власти!Наравно само без призивања југе!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мрсиц

25.04.2015 13:02

На поцетку су сви били задовољни и то неколико година.Онда се нису бунили а сада треба да им помазу презни обвезници и постене стедисе.Отку су банке могле знати да це Франк тако јако да ојаца.Сто су птписали нека сада сами испастају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

25.04.2015 14:39

Најмлађа чланица ЕУ и НАТО пакта, туристички поносу Јадрана шта је нешто шкрипи. Мора да су вам и за то Срби криви и њихова ћирилица. Лијепа ваша полако оде на добош али нека и није нека штета, пола сте је већ свакако продали странцима па се већ сада можете осјећати као странци у лијепој вашој, сада њиховој тј.Њемачкој....Питајте сада Милановића и натовку Колинду шта сада и куда сада, или ћете и убудуће славити Бљесак и Олују и Блајбург као државни празник у Томсоновом извођењу, хуманитарци једни освједочени.Можда ће вам амери помоћи и хоће ако имају интереса да ућаре себи нешто, јер истину говорећи нисте ви за државу нити сте је икада имали до 1918.г. већ сте били само сателитска колонија,и фашистичка творевина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дусан

28.04.2015 20:53

Уместо сто улаземо енергију на медјусобну мрзњу, боље да улаземо на протесте ка бољем зивоту, јер оцигледно сви зивимо катастрофа. Сто се висе свадјамо то је политицарима боље, ајде да им скратимо то задовољство.

ОДГОВОРИТЕ