Краљевчанин кренуо бициклом за Јапан

Краљевчанин Драган Шибалић кренуо је у недељу бициклом из Краљева ка Јапану, а на путовању које ће трајати шест месеци прећи ће 20.000 километара.

Србија 13.04.2015 | 13:10
Краљевчанин кренуо бициклом за Јапан

Планира и да обиђе цео Јапан, за шта ће му требати око месец дана. 

"Идеја ми је била да на неки оригиналан начин промовишем Краљево и Србију. Најбитније је да ме послужи здравље и за шест месеци ћу прећи око 20.000 километара", рекао је Шибалић захваливши се свим спонзорима и људима који су му помогли да се спреми за пут.

Шибалић ће, како је рекао, до Јапана возити преко Украјине, Казахстана, Русије, Монголије, трајектом ће прећи од Владивостока до Јужне Кореје, где ће имати око 1.500 километара вожње, и онда трајектом до Јапана. "Фејсбук и твитер профил ће бити доступни свима који ће желети да прате моје путовање. Отворио сам и страницу "Србија до Токија" на којој ћу писати најинтересантније ствари са путовања", објашњава Шибалић, напомињући да ће му друштво од Београда до Москве правити бициклиста Иван Ђурић.

Шибалић је у изјави за Тањуг рекао да ће углавном спавати у шатору, јер су рецимо у Сибиру раздаљине између градова огромне, тако да ће бити принуђен да користи шатор, а у већим градовима ће користити хотеле.

План му је да вози око 150 километара дневно, у зависности од предела кроз које буде пролазио, а у Србију ће се вратити авионом из Токија, а можда и возом из Владивостока Трансибирском железницом до Москве.

Шибалић је постао познат јавности у Србији прошле године, када је направио преко 7.000 километара, пратећи бициклом кошаркаше Партизана од Русије до Турске.

Извор: Тањуг

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

БАЈА

13.04.2015 14:11

Гдје је до Токија кад се распада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стварност

13.04.2015 14:12

истина је да од Србије нема ниста до јад и биједа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ерор

13.04.2015 14:14

Распада се знатно Србија.

ОДГОВОРИТЕ