16 година од убиства Славка Ћурувије

Славко Ћурувија убијен је током НАТО агресије.

Србија 11.04.2015 | 08:47
16 година од убиства Славка Ћурувије

Представници новинарских удружења Србије данас ће полагањем венаца одати почаст новинару и власнику „Дневног телеграфа” Славку Ћурувији на месту где је усмрћен пре 16 година.

 Ћурувија је убијен током НАТО агресије, на Ускрс, 11. априла 1999. године, испред зграде у којој је живео, у Светогорској улици у Београду.

Представници новинарских удружења позвали су пријатеље и колеге да заједно са породицом убијеног новинара, као и претходних година, положе венце и запале свеће испред спомен-обележја. За убиство Ћурувије оптужени су начелник ресора Државне безбедности Радомир Марковић, начелник београдског центра ДБ-а Милан Радоњић, главни обавештајни инспектор у Другој управи ресора Ратко Ромић и припадник резервног састава тог ресора Мирослав Курак. Датум почетка суђења биће познат након припремног рочишта заказаног за 16. и 17. април.

Из Фондације „Славко Ћурувија” саопштавају да држава мора да пружи уверавање да суђење оптуженима за Ћурувијину смрт није само последица једнократног геста политичке воље.

Зато случај „Ћурувија” не сме бити закључен пре него што се у судском процесу коначно и непобитно не утврди ко је наредио а ко је извршио убиство и који су били мотиви за то, истиче се у саопштењу и наводи да се рад Комисије за истраживање убистава новинара мора наставити док не дође до подизања чврстих оптужница и покретања поступака у којима ћемо сазнати ко је и по чијем налогу убио и Даду Вујасиновић и Милана Пантића.

Извор: Политика

Коментари / 0

Оставите коментар