Хаг тражи извјештај о Шешељевом здрављу

Судско веће Хашког трибунала затражило је од секретаријата тог суда да контактира лекаре и информише Веће о здравественом стању Војислава Шешеља "што је пре могуће". Судско веће неће доносити одлуке о евентуалном повратку Шешеља у Хаг пре него што добије лекарски извештај.

Свијет 10.04.2015 | 23:00
Хаг тражи извјештај о Шешељевом здрављу

Оваква одлука уследила је након што је Жалбено веће Трибунала, 30. марта, наложило Претресном већу да моментално опозове одлуку о пуштању Шешеља на привремену слободу и нареди његов повратак у Притворску јединицу Трибунала у Схевенингену.

Судско веће је, пак, затражило извештај лекара, пре него што буде донета одлука о евентуалном враћању у притворску јединицу, наводећи да се на тај начин штите основна права оптуженог на одговарајућу негу.

Судско веће је, такође, навело да на основу дискреционог права треба испитати здравствено стање Војислава Шешеља пре доношења одлуке.

У суштини, моментални опозив и укидање слободе без обзира на природу здравственог стања оптуженог, могао би угрозити све претходно предузете мере и уложене напоре, саопштило је Судско веће којим је председава судија Жан-Клод Антонети.

(РТС)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Гашпар

10.04.2015 17:46

Жан-Клод Антонети-једини поприлично, реалан судија...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Остоја

11.04.2015 05:37

Сви они у Хагу надају се да це до њих стиц вијест "преминуо Војислав Сесељ"

Name

Босна и Херцеговина

10.04.2015 20:04

По могуцности одман ови моменат изруцит !!!' !!!! !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

11.04.2015 10:30

Лицемјери хашки прво су мислили да је Војвода "готов" па га пустили јер су мислили да ће шутити и негдје у самоћи проводити "задње"дане, али су се преварили, није он шутио никоме.А сада подносе неке папирине Влади Србије да га она хапси,зато што је Вучић рекао нешто "неадекватно за амбасадоре ЕУ" за непојављивање на годишњицу бомбардовања Србије од стране зликоваца НАТО пакта.

ОДГОВОРИТЕ