Награђен поштени дјечак из Ваљева

Страхиња Табић (10) из Ваљева, који је недавно нашао 6.000 динара на улици и одмах их предао учитељици, добио је данас ученичку стипендију, спортску опрему и шпорет за његово домаћинство.

Србија 10.04.2015 | 22:59
Награђен поштени дјечак из Ваљева

Награде су му уручили министар Александар Вулин и директор компаније "Дунав осигирање" Мирко Петровић.

Мјесечну стипендију у износу од 10.000 динара коју ће Страхиња добијати до краја основне школе, а ако буде одличан ученик и током даљег школовања, донирало је "Дунав осигурање", а спортску опрему за њега и његову сестру и шпорет на чврсто гориво Удружење осигуравача Србије.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања рекао је да је Страхиња показатељ какву Србију и какву будућност њени грађани желе и да су такве моралне вриједности у породици која можда не може да се похвали богатством, али може добро васпитаном дјецом, оно што је Србији потребно.

"Лице овог детета је лице Србије какву желимо - храбро, вредно, солидарно, поштено и из добре куће", рекао је Вулин и дадао да, ако српске породице буду одгајале своју дјецу на овај начин, пред земљом ће бити свијетла будућност.

Указавши да је кућа породице Табић била уништена у мајским поплавама, Вулин је додао да је "Дунав осигурање" поклонило и полису осигурања тој породици.

Ученик четвртог разреда ОШ "Милован Глишић" је прошлог мјесеца на путу до школе нашао 6.000 динара (око 98 КМ) и тај новац одмах предао учитељици зато што је мислио да је могао да га изгуби неко коме је потребан лијек. Страхиња, који је због свог геста добио и бицикл, новинарима је рекао да је срећан што је добио стипендију и да ће му пуно значити у даљем школовању, као и да није размишљао да ли новац треба да преда учитељици јер је знао да је то права ствар коју треба да уради.

"Исплати се бити добар", рекао је Страхиња, а на њега су поносни и родитељи, Данијел и Слађана, као и сестра Милица, који су се, како су рекли, обрадовали када је вратио новац, јер су схаватили да су добро васпитали свог сина.

Извор: Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

дуле

10.04.2015 18:07

Браво сине

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

10.04.2015 19:10

Свака похвала за овог децака. Само позитивни примери могу извуци нацију из блата.

ОДГОВОРИТЕ