Уставни суд пушта Бандића на слободу

Уставни суд укинуо је у четвртак истражни затвор загребачком градоначелнику Милану Бандићу, који је у Реметинец враћен 10. марта, након проширења истраге у случају Аграм.

Регион 09.04.2015 | 22:32
Уставни суд пушта Бандића на слободу

Усвајајући Бандићеву уставну тужбу Уставни суд укинуо је три рјешења загребачког Жупанијског суда донесена у марту ове године.

Ускок је у сриједу затражио да Бандић и даље остане 'иза решетака', а судија истраге загребачког Жупанијског суда у четвртак је одгодио рочиште на којем је требао одлучивати о том приједлогу управо након информације да је Уставни суд одлучио о Бандићевој уставној тужби.

У афери “Аграм” Бандић је првобитно осумњичен да је оштетио град којим је управљао 12 година, али и да је неплаћањем пореза на донације примљене у предсједничкој кампањи 2010. закинуо државни буџет. Укупну 'штету' тужитељство процјењује на око 20 милиона куна.

Истрага против Бандића проширена је након што је Вида Демарин, као предсједница управног вијећа Загребачке задужбине за помоћ особама обољелим од цереброваскуларних болести, надлежнима испричала да ју је Бандић у два наврата наговарао да промијени исказ и потпише документ неистинитог садржаја.

Против Бандића је средином фебруара подигнута и прва оптужница којом га Ускок терети да је са два сарадника удуржењу "У име породице" приликом прикупљања потписа за расписивање референдума "Бирајмо заступнике именом и презименом" прибавио незакониту корист од најмање 308 хиљада куна. Међутим, загребачки је суд ту оптужницу вратио тужилаштву на дораду.

Извор: ХИНА

Коментари / 0

Оставите коментар