Оде ђетић у ђевојку

Промена пола и "крпљење чедности" нови тренд у Црној Гори који ангажује специјалисте реконструктивне хирургије. На листи чекања за пормену пола пет особа, али је њихов идентитет недоступан.

Регион 09.04.2015 | 18:26
Оде ђетић у ђевојку

Оде ђетић у ђевојку! Овако докони шерети по Црној Гори коментаришу еуфорију која се подигла након првог Црногорца који је решио да промени пол и направи револуционарни искорак од мора до Дурмитора. Уз њега је стала и држава па је за тај подухват одрешила кесу и помогла са 10.500 евра, што представља 80 одсто укупних трошкова.

На "лагеру" за промену пола, према сазнањима "Новости", још је пет особа из Црне Горе, али приоритет, засад, имају три! Не зна се да ли су све ђетићи или ђевојке, јер њихов идентитет је недоступан, па се све завршава на нагађањима.

У НВО "Квир Монтенегро" подсећају да процедура промене пола може потрајати прилично дуго, чак и неколико година. Од свих фаза, најкомпликованија је прва (психолошка) која се може обавити у Подгорици, док се остале раде у Београду.

За ђетића првенца Фонд здравства Црне Горе покрио је трошкове пута до главног града Србије, а лечење је, како истичу, одобрено на основу предлога конзилијума лекара Клиничког центра Црне Горе, као и налаза и мишљења првостепене лекарске комисије Фонда.

У Црној Гори "дужи стаж" од промене пола има реконструкција химена код девојака и жена, и то углавном из Никшића и с Цетиња које су својевремено помоћ тражиле од београдског гинеколога акушера Душана М. Протића!

Истакнути лекар је изјавио да има пацијенткиња из ова два града које долазе код њега како би им урадио реконструкцију химена и учинио их поново невиним. Та вест и те како је заинтригирала црногорску јавност и отворила питање да ли се "крпљењем чедности" може спасти невиност и моралност жена и девојака у крајевима у којима су још на снази патријархалне вредности? Или где је у свему томе љубав?

"НЕВИНЕ ПОРОДИЉЕ"

У карактеру Црногораца је и жеља да у свему буду први, па и када су жене у питању.

- А оне воле да удовоље свима, па и нама. У сваком случају, ускоро ће моћи да се чује и ово: "Драги, ти си ми први после треће операције". Или ће на породилиштима стајати обавештење: "Не примамо невине породиље" - коментарише у свом стилу познати никшићки афористичар Блажо Паповић.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Црни Груја

09.04.2015 16:34

А Мило одузима невиност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рома

09.04.2015 18:40

Е да им Његос устане, пливали би за Италију, ако би уопсте имали прилику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

09.04.2015 21:28

Црногорци су увијек били п...е

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

10.04.2015 14:51

Оде ђетић у ђевојку а Црна Гора у НАТО вријеме је да Миле (колико има имењака) за инат оде код Санадера

ОДГОВОРИТЕ