Ухапшени Срби који су пљачкали у Аустрији

Полиција аустријске покрајине Форарлберг расветлила је, у сарадњи са српским колегама, кривична дела која је починила банда из Србије која се бавила провалама у радњама и становима у том делу Аустрије, као и немачком граду Линдау.

Регион 09.04.2015 | 10:59
Ухапшени Срби који су пљачкали у Аустрији

Ради се о провалама које су се догодиле 2013.године, а чија укупна штета је процењена на 340.000 евра, односно 56.000 евра у Немачкој.

Седам особа је ухапшено и осуђено, а двоје је и даље у бекству, саопштила је аустрисјка полиција.

Банди из Србије се приписује 29 провала у радње у Форарлбергу - оптичарске, спортске и конфекцијске радње, као и у три куће. У немачком Линдау банда је провалила у две оптичарске радње и један ресторан.

Свеобухватна истрага полиције из Брегенца и Чачка довела је до трага чланова банде, те је у Србији, средином прошлог месеца, спроведен претрес стана два осумњичена лица.Том приликом је полиција пронашла 15 нових скупих оквира и наочара који су део плена из провала у Дорнбирну, Блуденцу и Линдауу.

Полиција је за двоје бегунаца расписала европски налог за хапшење, док је осталих седам чланова већ осуђено.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ЖИКА Ж

09.04.2015 09:04

ДОСТА СУ И ОНИ НАС ПЉАЧКАЛИ. САМО ВРАЋАМО СВОЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пол

09.04.2015 09:47

Ста врацамо, о цему прицас, окупила се група лопоба и пљацкала и ти то називас врацањем свога, сра је теби врацено биједо.

Name

Правда

09.04.2015 17:43

Зико,врати цики телефон,опет це ти облацити ону косуљу сто се копца позади.Боље врати и иди спавати,мозда некад и оздравис.

Name

Бједан имидз

09.04.2015 22:38

То се у моја доба звало: 'кокосари'. Срамота за нацију. Инаце косуља која се копца позади је лудјацка. Најпотресније је било кад је Србијанац у раним 40-тим крио тв и козну фотељу код дементног старца. На моје питање оцу засто то не избацис казе да га се боји. Ја се нисам бојала. Други је у његовој супи крио украден мотор. Сад ја изигравам Полицију и не дам ником унутра код старог.

ОДГОВОРИТЕ