Седам златних модних правила

Оно што Францускиње издваја од других становница планете је то што се придржавају „седам златних правила”, а модни стручњаци сматрају да је то разлог што им је стил тако беспрекоран.

Мода и љепота 06.04.2015 | 11:43
Седам златних модних правила

ФРАНЦУСКИЊЕ обожавају моду, диригују трендове и синоним су за добар стил. Одевају се елегантно, префињено и женствено, али не превише луксузно. Оно што их издваја од других становница планете је то што се придржавају "седам златних правила", а модни стручњаци сматрају да је то разлог што им је стил тако беспрекоран.

1. Носите само оно што вам добро стоји

Основно правило је да бирате одећу према грађи, дакле носите само оно што вам лепо стоји. Избегавајте комаде у којима изгледате сувише мршаво, дебело, мушкобањасто, у нескладу са годинама, чак иако су апсолутно у тренду и "сви то носе".

2. Дугорочни трендови

Францускиње обожавају моду, али не следе краткорочне трендове, већ бирају гардеробу "за сва времена": добро скројене фармерке, малу црну хаљину, женствене блузе, елегантне кожне ташне, балон мантиле...

3. Неутралне боје

Трендови се мењају, некада доминирају јарке нијансе, па их замене тамне. Ипак, са пастелним тоновима не можете да погрешите, а бела и беж ће увек бити у тренду када је женска мода у питању. Осим тога, одлично се комбинују са јаким бојама.

4. Добар крој

Тајна стила Францускиња почива и на добром кроју. Сувише тесне панталоне или прешироке јакне нећете наћи у њиховим ормарима. Оне воде рачуна о томе да се облаче у складу са грађом, носе одећу која истиче женствене облине, а сакрива недостатке и не делује вулгарно.

5. Квалитетни материјали

Даме од стила велику пажњу поклањају материјалима од којих је израђена одећа и модни додаци. Важно је да буду квалитетни и добро обрађени, а не обавезно и скупи. Крзно, кожа, свила, квалитетан памук, лан, вискоза су природни материјали, пријатни су за ношење и дуго трају ако се правилно одржавају.

6. Мање је увек више

Правило "мање је више" нарочито важи за моду, а овај постулат промовисала је чувена Коко Шанел. Зато, не претерујте са модним додацима, већ одаберите један, упечатљив детаљ и стилизујте се према њему. На пример, јаркоцрвени руж, упадљив каиш или ешарпу, атрактивну ташну или велики комад накита... Важно је да делујете софистицирано, а да сте то постигли лако и уз мало труда. Зато типична Францускиња неће изаћи из куће "без трунке шминке" и са изгужваном, шљампавом одећом.

7. Не купујте било шта на попусту

Ниске цене и велики попусти су "мамац" за већину жена, па често купују оно што им апсолутно није потребно и то у већој количини. А када су већ купиле, "ред" је и да обуку. Макар једном... Тако се у гардероберима временом таложи све више нових ствари, долази до гужве, ормари постају непрегледни и добри комади не долазе до изражаја, па се ређе и носе. Направите селекцију, оставите само оно што заиста носите и купујте само оно што вам је заиста потребно.

Извор: Новости

Коментари / 0

Оставите коментар