Марко Ђурић:Тражити одговорне за злочине

У скупштини Косова би уместо резолуције о геноциду над Албанцима требало тражити одговорне за злочине ОВК, изјавио је директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Србија 05.04.2015 | 11:45
Марко Ђурић:Тражити одговорне за злочине

"Предлог да се у скупштини Косова усвоји резолуција о геноциду Србије над Албанцима на Косову је политичка авантура оних којима је нечиста савест због сопствене улоге у ратним дешавањима током деведесетих", истакао је Ђурић за РТС.

Он је оценио да је то неодговоран потез и да је усвајање такве резолуције неизвесно.

Ђурић је говорећи о повратку представника Српске листе у косовске институције истакао да они нису напустили институције због "сопственог хира", већ због непоштовања политичке воље Срба на КиМ.

"Српска листа не тражи ништа изван коалиционог споразума", рекао је он и навео да је претходних дана било наговештаја да би могли да се уваже ставови Срба.

Говорећи о поштовању Бриселског споразума Ђурић је рекао да српска страна испуњава своје обавезе и да нема додатних обавеза које би требало да спроведе, али да се то не може речи за албанску страну.

"Први елемент плана спровођења (Бриселског споразума) је прилагођавање правног оквира Приштине која треба да прилагоди правни оквир да би била основана Заједница српских општина", навео је Ђурић.

Он је рекао да представници Албанаца, уместо да се баве тиме, "измишљају нове разлоге" због чега не примењују обавезе које су преузели.

Извор: РТС

 

Коментари / 0

Оставите коментар