Рок за легализацију истиче 24. маја

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић упозорила је да је рок за подношење захтјева за легализацију 24. мај, а они који до тада не поднесу захтјев остаће без правне заштите коју су имали у двогодишњем року одређеном за подношење захтјева.

Република Српска 31.03.2015 | 10:45
Рок за легализацију истиче 24. маја

Она је нагласила да ће након тог рока урбанистичко–грађевински инспектори моћи да покрену поступак рушења бесправно изграђеног објекта у сваком тренутку - било да поступају по нечијој пријави или по службеној дужности.

Голићева је за "Вечерње новости" рекла да се за објекат за који је поднесен захтјев за легализацију не може извршити рјешење о рушењу све док се правоснажно не заврши поступак легализације.

Она каже да би за од легализације локалне заједнице могле добити више стотина милиона КМ, а није познато колико тачно, јер би се морао знати тачан број нелегално изграђених објеката и њихова површина.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

архитекта

31.03.2015 09:40

ОК. ЛОКАЛНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ БИ ДОБИЛЕ НЕКОЛИКО СТОТИНА МИЛИОНА ОД ЛЕГАЛИЗАЦИЈЕ БЕСПРАВНО ИЗГРАЂЕНИХ ОБЈЕКАТА. КАД РЈЕШИТЕ РАДИШИЋЕ, И ОСТАЛЕ И КАД НАПЛАТИТЕ НАКНАДЕ ОД ЊИХ БИЋЕ ВАМ ДОВОЉНО ЈЕР СЕ ТУ РАДИ О КАПИТАЛНИМ ИНВЕСТИЦИЈАМА И ОБЈЕКТИМА А НЕ О ИЗБЈЕГЛИЧКИМ КУЋАМА И КУЋАМА БОРАЦА КОЈИМА СЕ ДАНАС ИСПЛАЋУЈЕ БОРАЧКИ ДОДАТАК НА ГОДИШЊЕМ НИВОУ ПА БИ МОГЛИ ТО ИСТО ПОВРАТИТИ У БУЏЕТ. ЈАДНА СМО МИ ДРЖАВА СА ТАКВОМ ВЛАШЋУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранко

31.03.2015 09:59

Драго ми је да свецано уводи се ред,само напред

ОДГОВОРИТЕ