Брчко: Научни скуп о превенцији и санирању посљедица катастрофа

У организацији Европског универзитета у Брчком данас је почео дводневни међународни научни скуп посвећен катастрофама – превенцији и санирању посљедица, на коме ће бити изложено 97 научних радова 173 аутора из земаља бивше Југославије, Грчке и Русије који су објављени у два тома на више од 1.100 страница.

Босна и Херцеговина 27.03.2015 | 13:16
Брчко: Научни скуп о превенцији и санирању посљедица катастрофа

Научни приступ, уз сазнања с практичним предлозима рјешења и поступака, једини је ефикасан начин превенције природних и других катастрофа, порука је учесника и организатора.

„Наш је циљ да на основу сазнања и научних достигнућа предложимо властима да предухитре катастрофе тамо гдје је то могуће, те понудимо рјешења санације посљедица тамо гдје се катастрофе не могу избјећи. Увјерени смо да ће регион у ширем смислу имати довољно добрих приједлога за своје дугорочне и оперативне мјере и поступке у превенцији и отклањању посљедица, прије свега поплава и клизишта који су тренутно најприсутнији проблеми у БиХ и земљама окружења", рекао је проф. др Мирко Кулић, декан Европског универзитета у Брчком.

Научни скуп отворио је градоначелник Анто Домић коме је након тога уручено посебно признање Сената Европског универзитета за допринос развоју високог образовања у Брчко дистрикту.

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар