ЕУ отвара истрагу о електронској трговини

Европска комисија намјерава да покрене детаљну истрагу у области електронске трговине с циљем да се помогне елиминисање трговинских баријера и подстакне раст прекограничне размјене добара и услуга унутар чланица Европске уније, изјавила је европска комесарка за заштиту конкуренције Маргрет Вестагер.

Србија 27.03.2015 | 12:04
ЕУ отвара истрагу о електронској трговини

Вестагер је рекла да је одлучила да покрене секторске истраге у е-трговини због тога што постоје препреке које коче развој онлајн трговине, а има и назнака да поједине компаније намјерно блокирају ту врсту размене.

“Крајње је вријеме да се уклоне посљедње баријере онлајн трговини која је главни елемент правог јединственог дигиталног тржишта у Европи“, изјавила је Вестагер новинарима.

Она ће у наредним недјељама изнијети Комисији свој приједлог за покретање истраге која би могла да буде окончана средином 2016. године, пренио је Ројтерс.

Према подацима Европске комисије, мада је сваки други потрошач у ЕУ лани куповао преко интернета, само 15 одсто њих је пазарило неки производ онлајн у другој земљи, чланици Уније.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар