Ерјавец: Одлука о споразуму у априлу

Коначна одлука о ступању на снагу Споразума о стабилизацији и придруживању за БиХ биће донета у априлу на сједници ЕУ Савјета за опште послове, најавио је словеначки шеф дипломатије Карл Ерјавец.

Босна и Херцеговина 27.03.2015 | 11:30
Ерјавец: Одлука о споразуму у априлу

Он је за сарајевски ''Дневни ава''з казао да Европска унија од Босне и Херцеговине очекује припрему програма економско-социјалних и других реформи које ће државу модернизовати, побољшати функционалност и створити конкурентну пословну средину.

Министар спољних послова Словеније који је, како пише лист, један од највећих лобиста међу европским дипломатама за улазак БиХ у ЕУ, истакао је и колико је важно да се што прије формирају власти у БиХ које ће отпочети да раде на спровођењу реформи.

Подсјетио је да су министри спољних послова ЕУ на седници у марту већ дали политичку подршку имплементацији Споразума.

"За напредак на том путу биће, наравно, поново потребни кораци БиХ. Потребно је, између осталог, осигурати социјалну сигурност грађана и подићи ниво запослености", рекао је Ерјавец.

Словеначки шеф дипломатије је закључио и да ће напредак у спровођењу тих реформи бити критеријум за наставак пута БиХ према ЕУ, као и за финансијску помоћ међународних институција.

Извор: Фена

Коментари / 0

Оставите коментар