Министарство заказало, донације без евиденције

Републичка управа Цивилне заштите РС због Министарства безбједности БиХ није била у могућности да евидентира вриједност робе и опреме примљене од страних донатора за вријеме мајских поплава.

Босна и Херцеговина 27.03.2015 | 08:40
Министарство заказало, донације без евиденције

Ово се, између осталог, наводи у ревизорском извјештају о пословању Републичке управе Цивилне заштите за 2014. годину, која је од стране ревизора добила позитивно мишљење.

Иначе, сва донирана опрема ишла је преко Министарства безбједности БиХ, које није доставило документацију на основу које је било могуће извршити процјену вриједности.

Што се тиче опреме, ни све општине и градови у РС нису доставили листе ствари које су у власништву Цивилне заштите, а која им је у ранијем периоду дата на реверс, због чега је утврђена разлика од 43.307 КМ. Због овога, директор Републичке управе Цивилне заштите донио је одлуку којом оставља рок од шест мјесеци да се усагласи стварно и књиговодствено стање, а свима онима који то не ураде биће достављена опомена пред тужбу.

Републичка управа Цивилне заштите прошле године потрошила је 5.459.429 КМ, од чега је на лична примања запослених отишло 4.265.138 КМ, док су роба и услуге коштали 701.138 КМ.

На бруто плате запослених потрошено је 4.164.550 КМ и у односу на ребалансом одобрена средства виша су за 17 одсто, а недостајућа средства у износу од 64.550 КМ обезбијеђена су релокацијом из буџета Министарства унутаршњих послова.

Извор: Независне новине

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Симе

27.03.2015 09:22

ХАХАХАХАХАХХАХАХА ЦУЈ НИЈЕ БИЛО У МОГУЦНОСТИ ХАХАХАХАХАХАХХАА МА ЈА КАКО ЦЕ? СВЕ СТО ЈЕ ДЗАБА И БОГУ ЈЕ ДРАГО, ГЛАВНИ МОТО ОВИХ САМОЗВАНИХ ЕКСПЕРАТА!

ОДГОВОРИТЕ