Комшић прихватио Човићев приједлог

Предсједништво Демократске фронте прихватило је вечерас понуду предсједника ХДЗ-а Драгана Човића према којој ће ДФ задржати Славка Матановића као кандидата за министра у Савјету министара из реда хрватског народа, док ће ХДЗ предложити другог кандидата.

Босна и Херцеговина 26.03.2015 | 22:44
Комшић прихватио Човићев приједлог

Како је Клиxу потврђено из ове странке, ДФ ће тако одустати од једног српског министра у Влади ФБиХ.

Жељко Комшић је на конференцији за медије, коју је уживо преносила ТВ1, казао да се Милан Мандиловић, кандидат ове странке за министра рада и социјалне политике у Влади ФБиХ, изјаснио као припадник Осталих.

"Предсједништво ДФ-а је донијело одлуку да остаје код свих својих кандидата за министре и замјенике. Милану Мандиловићу је остављено да се он сам изјасни како ће се национално опредијелити, а његово опредјељење је да је из реда Осталих. Трећи закључак је да се исти дан и исти сат изврши формирање Владе Федерације БиХ и Савјета министара БиХ и без тога нећемо гласати за Владу ФБиХ", рекао је Комшић.

Он је додао да ХДЗ ДФ представља као бошњачку странку, али да је ријеч о странци која ће кандидате за министре и замјенике имати из сва три народа, плус из реда Осталих "што је велика политичка ствар".

Реуф Бајровић, кандидат ДФ-а за федералног министра енергије, индустрије и рударства, такође је нагласио важност да се сједнице на којима ће бити потврђен Савјет министара, као и Влада ФБиХ закажу истог дана и истог сата.

"Сви кандидати ДФ-а остају на првобитним позицијама", рекао је он.

Човићева понуда подразумијевала је да ДФ задржи Матановића као кандидата за министра из реда Хрвата у Савјету министра БиХ под условом да се Милан Мандиловић у Влади ФБиХ изјасни као кандидат из реда Осталих.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

Навијац

26.03.2015 22:39

Исти си ти као и Бакир само некасам у власти попустио си цовицу јеботе он и цуко цуцне кад наиде поред тебе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Блиједа Копија

27.03.2015 01:03

Ти цовјеце си узео надимак који ти не стоји, јер постоји неко други ко повремено коментарисе на РТВБН-у под именом "Навијац". Псовке, као и неаргументован текст не прилице овом сајту. Свакако да ти позелим добродослицу у име свих нас (ако ми БН и остали дозвољавају). Има нас разлицитих овдје, али гледамо да исказемо своје мисљење, да размијенимо идеје и прокоментарисемо вијест у нади да це мозда неко од "битних" процитати и подузети несто у циљу побољсања ситуације. Кад сам видио свој надимак у вијести коју први пут цитам, осјетио сам се повриједјен, па сам ти зато хтио одговорити. Обузела ме љутња, али сам осјетио да ти и ја морамо наци рјесење за ову ситуацију. Нас смо двојица, а надимак један, бас као и два кандидата за фотељу, а она једна. Нецу се позивати на "витални национални интерес" него сам одлуцио да ти понудим надимак "Навијац", ако га заиста зелис? Ја сам га сасвим слуцајно изабрао јер су моји први коментари били везани за Новака Дјоковица и ФЦ Барцелону, а њихов сам навијац. Каснија сам оставио пар коментара на теме из политике, економије, зивота... дакле надимак "Навијац" није пуно коментарисао, мада су неки коментари били дуги, па је људима било досадно цитати, али нисам досао у конфликтну ситуацију ни са једним коментатором. Ако се одлуцис да преузмес мој надимак, мислим да с њим нецес добити непријатеље медју другим коментаторима, до тебе је како цес даље. Ја се могу некако другације потписивати, само да је мир у куци. Ако нецес да га преузмес, молим те јави, па да могу наставити. Глупо би било да ти заступас једне, а ја друге ставове. Они који цитају би помислили да се иза имена "Навијац" крију наси политицари са својим непринципјелним принципима. Хвала и зивио ти мени. Прави Навијац

Name

недјо2

26.03.2015 22:45

Ја сам уистину мислио даси ти озбиљан политицар ти цес опет у РОВ а он оде у ТРЕЗОР немате ви петље и јаја за своје ја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

валтер

27.03.2015 00:11

Комшићу нек ти је бог у помоци , ко са ђјаволом тикве сади о главу му се разбијају , боље бити било у опозицији него за истим столом са овим типом !

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

27.03.2015 05:38

Ако сам и за ког мислио да це несто промијенити у Федераци онда је то овај лик медјутим он се толико запетљо да висе не зна којој опци припада хрватској , босњацкој, српској, градјанској, индијанској а изгледа да је највисе за опцију властодрзаца гори је од Лагумдзије

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бих

27.03.2015 05:54

Заиста не могу да вјерујем да је је досло до тога да се састав владе добија ултиматумом. . Када це на политицкој сцени доци људи којима је инетрес напретка дрзаве а не лицни и странацки.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кримос

27.03.2015 06:40

Дај људи не будите такви, да није прихватио ово осули би паљбу на њега како је крив за неформирање власти и да му је стало за једно министарско мјесто. Без Цовица нема власти, па ко год да је правио, то је тренутно једини легитимни представник Хрватског народа-незаобилазан је, волио га неко или не.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бука

27.03.2015 06:59

Е због овог и оваквих нам треба НЕЗАВИСНА РЕПУБЛИКА СРПСКА. 6 мјесеци се не могу договорити за савјет министара. Ало. И увијек ће тако бити јер ће се вјечито неко борити за своје а други ће кочити. А уз то друга два народа нас у већини и не готиве па зашто онда да сви глумимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МираИСА

27.03.2015 07:51

Добар си....Видите како беспријекорно РС функционише...Ми брзо формирамо власт и одмах почнемо са радом а ви из ФБиХ само нам сметате у просперитету и бољем животу. Баш би било добро да се издвојимо...ми смо јака и чврста држава која била лидер на Балкану...Да није смијешно било би за плакање...

Name

Миралеме

27.03.2015 08:29

А и да знаш да нам сметате....ви себи, ми себи и воздра

Name

Источњак

27.03.2015 08:51

Крвљу натопљена, животима одбрањена

Name

МираИСА

27.03.2015 09:25

За Миралеме: Прво ја нисам никакав Миралем, вец Мира а ИСА (Источно Сарајево)...дакле не броји крвна зрнца на основу ницка. Друго, зашто мислиш да сам друге националности само што мислим другачије и својом главом.Мораш признати да није нимало демократски,више је Додиковски...ако не мислиш као ЈА ти си онај "други",наравно непријатељ.Е па тако не функционише у цивилизованом свијету...Ма шта ја ту причам кад добро знамо колико смо цивилизовани на овим просторима...

Name

Хаха

27.03.2015 07:02

Комсицу пристај на све а после гледај како ову битангу извест на суд.Има нацина да сви буду процесуирани за крадју и лоповлук.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре.бука

27.03.2015 07:05

Е због таквих као ти то ти Баја неце приустити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.03.2015 07:46

Или бас теби у инат хоце па скапај у својих 23% резервата

Name

стеф

27.03.2015 07:13

Цитам доста коментара како си постен и не знам ни ја ста висе...Ако је тако засто ти се онај србин изјасњава као из реда осталих...зарад столице...у БиХ има толико срба а не ови твоји хибридни...тако исто и у РС-у Сребренка Голиц мало Босњакиња,мало Српкиња,мало Хрватица...срам да вас буде...спремни сте на све само да се увалите у столице...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стојан

27.03.2015 07:23

Која пијаца!!??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеница

27.03.2015 07:52

Не знам како људи не виде суштину ствари... А то је да је права срећа да у овим преговорима учествује и тај ДФ који својом комбинацијом флексибилности и конкретних захтјева ипак успијева сво ово вријеме смањити маневарски простор за деструкцију преговора тврдом преговорачу какав заправо и јесте Драган Човић за кога и нисам сигуран да заправо жели да се власт уопште и формира,бар не са постојећим странкама у тој коалицији... То би могло значити да све оне приче о том неком фантомском договору између њега и Додика заправо и нису без основа... Али,могуће је да свему томе долази крај (захваљујући новој странци какав је ДФ) и да ће власт ипак бити формирана и да коначно преузме одговорност за рјешевање актуелних проблема... А то се у коначници односи и на ХДЗ који је све ове године само критиковао и оглашавао се на тему "адекватних представника хрватског народа у власти",сада би (ХДЗ) морао (скупа са осталима) и да нешто конкретно почне и радити... Поздрав...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

27.03.2015 08:28

Па ја мислим да це им требати јос једно 3 мјесеца.... А тад це и годишњи.

Name

дотт

27.03.2015 10:39

Кад немас образа све мозес бити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

27.03.2015 12:33

Како Латини надју ззаједницки језик а ми срби никада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

педја

28.03.2015 14:15

Предлазем вам да не писете ниста против овога сто мозе бити сваке вјере или це се овај портал наљутити. То се види по минусима.

ОДГОВОРИТЕ