Туристички оскар за најуспјешније

Најбоља туристичка дестинација југоисточне Европе је Грчка, најбоље туристичко место у региону је Опатија, док је Београд шампион културног туризма, одлучио је данас жири Међународног центра за развој туризма и угоститељства САЦЕН Интернатионал.

Путовања 25.03.2015 | 07:24
Туристички оскар за најуспјешније

Шампион здравственог туризма је "Меркур" из Врњачке Бање, спортског је Бања Лука, Охрид континенталног, а Брзеће омладинског туризма за прошлу годину.

Хотелски едукативни центар Милочер проглашен је за најбољи тренинг центар у региону, док је признање "Златна чаша гостољубља" отишла у словеначки Порторож.

Признање "Златно туристичко срце" додељује се и заслужним појединцима, а ове године припало је Хамиду Хаџићу из Сарајева, као интернационалном витезу кулинарства југоисточне Европе и репортерима Бојану Пандуровићу из Беча и Михајлу Берчеку из Новог Сада.

Специјално признање, поводом 55 година постојања у манифестационом туризму региона биће уручено у Гучи Националној асоцијацији туристичкиг агенција YУТА за више од 60 година агенцијског пословања.

Манифестација "Мимозафест" у Херцег Новом је најбоља туристичка манифестација југоисточне Европе, док је најбоји ресторан "Шешир мој" у Скадарлији у којем ће 24. априла бити одржана свечана додела тих признања.

Избор најбољих у турзиму одржан је у оквиру акције "Бирајмо најуспешније у туризму југоисточне Европе 2014", а победници ће добили признања "Златно туристичко срце југоисточне Европе".

Туристичка патрола САЦЕН у прошлој години обишла је Србију, Турску, Румунију, Бугарску, Словенију, Хрватску, Македонију, Босну и Херцеговину, Црну Гору, Тунис, Малту, Грчнку, након чега је међународни стручни жири изабрао најбоље.

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар