Шведски фудбалери избјегли трагедију

Фудбалери шведског трећелигашког клуба Далкурд пуком срећом избјегли су трагедију авиона њемачке компаније "Германwингс", који се данас срушио у француским Алпима.

Свијет 24.03.2015 | 22:24
Шведски фудбалери избјегли трагедију

Експедиција клуба из града Борлангеа, у централној Шведској, избјегла је сигурну смрт пошто је у посљедњем тренутку одустала од лета на линији Барселона - Диселдорф, преноси АФП.

Приликом повратка из Каталоније играчи и чланови стручног штаба Далкурда на аеродрому су промијенили план пошто је у Диселдорфу требало да дуже времена чекају на везу према Шведској, па су се подијелили и укрцали на три лета према Цириху и Минхену.

Та одлука спасла им је животе, јер је у паду авиона Ербас А320 страдало свих 144 путника и шест чланова посаде.

"За све оне који су покушавали да нас контактирају посљедњих неколико сати - ми смо код куће и добро смо. Био је ово још један авион, нека почивају у миру", написао је голман Франк Петерсон на Твитеру.

Спортски директор Далкурда Адил Кизил потврдио је дневнику "Афтонбладет" да је тим имао много позива.

"Требало је да будемо у том авиону. Била су четири који су отприлике у исто вријеме одлетјели из Барселоне према Алпима, а ми смо имали играче у три од њих четири. Може се рећи да смо имали веома, веома много среће", рекао је Кизил.

Далкурд је клуб за којег наступају углавном играчи курдског поријекла, преносе агенције.

Коментари / 0

Оставите коментар