Албанци избацили српске ђаке на пут

Два аутобуса "Колашин превоза" који су превозили српске ђаке заустављена су данас, око 13.30 часова у Гњилану и искључена из саобраћаја, а ученици остављени на путу.

Србија 24.03.2015 | 22:53
Албанци избацили српске ђаке на пут

"Апслоутно је неприхватљиво ово што се данас догодило. Ђацима је и онако угрожена слобода кретања, а на овај начин нарушено је њихово право на безбедност и на образовање", рекла је Тањугу помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Владе Србије Слађана Марковић Стојановић.

Аутобуси су заустављени на кружном путу у Гњилану и том приликом са њих су скинуте регистарскле таблице, а из аутобуса су избачени ученици.

Ђаци су остављени на кружном путу да се сами сналазе до куће које су им удаљене и по више десетина километара.

Возачима аутобуса инспекција је уручила решења о искључењу на албанском језику.

Регионални портпарол косовске полиције Исмет Хашани изјавио је Тањугу да возачи ова два аутобуса нису имали уредну документацију за превоз путника.

Хашани је додао да полиција није написала пријаве већ да су то урадили представници инспекције косовског Министарства инфраструктуре и саобраћаја, а да је полиција само асистирала.

Марковић Стојановић је истеривање ученика из аутобуса и остављање на путу назвала скандалозним и додала да ће Канцеларија за Косово и Метохију од косовске полиције затражити одговор за овакво поступање и уложити протест.

Стојановић је рекла да је возачима аутобуса уручено само решење о искључењу из саобраћаја које је било исписано на албанском језику.

Аутобуси "Колашин превоза" свакодневно су превозили основце и средњошколце српске националности од куће до школе и назад.

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

сноуден

24.03.2015 19:04

Вуцицу и Дацицу јел ово слобода кретања па српска деца се малтретирају бре докле висе, пустите легију брате нека људи заврсе посао са го..има, за век векова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈА

24.03.2015 19:26

Само ви ке...те срам вас било!!!АЛБАНЦИ(СИПТАРИ) једни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тигар

24.03.2015 19:56

Ста јос треба да се деси да Вуциц види да са њима нема компромиса, треба њима један Стаљин па би видјели како се ствари ријесавају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СССС

24.03.2015 20:16

ТО И ВАС ЧЕКА ЕВРОПО И ТО УБРЗО ЖАЛИЋЕТЕ ДАН КАДА СТЕ НАПАЛИ СРБИЈУ ЗБОГ ЉУДСКОГ ИЗРОДА СТИЖУ ОНИ И ВАМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бн

24.03.2015 20:21

Ја сам муслиман, није у реду ово ста су Албанци урадили дјеца нису ни за ста крива ако они нису имали исправне папире требали су обезбиједити неки превоз дјеци до куце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гамад

24.03.2015 20:53

Како це само присјести европљанима "милосрдним" г.... сиптарска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хрват

24.03.2015 21:27

НЕ НИСУ ПАПИРИ У ПИТАЊУ ПРВО БЕЗ ПАПИРА АУТОБУС НЕ МОЗЕ ИЗАЦИ СА ПАРКИНГА..ДРУГО ПРИЈЕ УЗИМАЊА АУТОБУСА ИЛИ АУТА ДОКУМЕНТИ СЕ ПРЕГЛЕДАЈУ ДАЛИ ЈЕ СЕ УРЕДУ ЈЕЛ НИКАД СЕ НЕ ЗНА КАД ЦЕ ПОЛИЦИЈА И ГДЕ ЗАУСТАВИТИ ВОЗАЦА РАДИ ПРЕГЛЕДА ВОЗИЛА ИЛИ ДОКУМЕНАТА ИЛИ ВОЗАЦА ПА И ПУТНИКА. НЕ НАСЕДАЈТЕ НА СВАКЕ ИЗЈАВЕ ЉУДИ...И КАД ИДЕС У ГРАД СА АУТОМ ПРВО СЕ ВИДИ ДОКУМЕНТИ И ИСПРАВНОСТ ВОЗИЛА. ОПЕТСЕ СА АУТО МОЗЕ НЕКАКО ПРОВУЦИ. АЛИ БРЕ АУТОБУС ПА ДАЈТЕ БОЛАН ЉУДИ ПАМЕТ У ГЛАВУ. НИЈЕ СЕ АУТОБУС ПОКВАРИО НЕГО СУ ДЕЦА ИСТЕРАНА ВАНИ..ДРУГА ЈЕ ТО ПОЛИТИКА СИПА..!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

24.03.2015 21:37

Оооо како ови лупају минусе!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

јаја

25.03.2015 09:25

Засто цуте ови који су их признали на овакве ствари дјеца треба да буду застицена свуда у свијету дјеца су светиње и невине зртве. Србија никад несмије признати Косово

ОДГОВОРИТЕ