Беко: Остајем у Србији, овдје сам сигурнији!

Бизнисмен Милан Беко, који је 14. новембра прошле године рањен испред своје куће на Сењаку, јуче се први пут, у пратњи обезбеђења, појавио у јавности после атентата, и то у Специјалном суду у Београду.

Србија 19.03.2015 | 20:17
Беко: Остајем у Србији, овдје сам сигурнији!

Иако није био расположен да говори за медије, како Курир сазнаје из извора блиских власнику „Луке Београд“, он се свом окружењу поверио да нема намеру да напусти Србију јер сматра да је овде много заштићенији, као и да није имао идеју да неко намерава да га убије.

- Није лако отићи, али боље је да сам у Србији на оку свима него у иностранству, где нисам никоме. Покушавам да живим нормално, да је било икаквих назнака да ће ме напасти, сигурно бих се припремио и не бих ни дошао у ситуацију да ми се то деси - преноси Бекове речи његов близак пријатељ.

Иначе, на почетку свог сведочења о куповини државног пакета акција „Луке Београд“ у име предузећа „Ворлдрин“ из Луксембурга које је трајало скоро два сата Беко је рекао да се сада добро осећа, али и да је ова пословна одлука била најгора у његовом животу јер му је донела много проблема.

Лоша одлука

- Преузимање „Луке“ је најгора пословна и лична одлука коју сам икад донео у животу. Да сам знао шта ме чека, сад бих платио да не улазим у то. После ове катастрофалне одлуке коју сам донео, боље је да ме нико никад не пита за савет. Извините, мало сам емотиван јер криминализују и демонизују мене и моју породицу - рекао је Беко сведочећи на суђењу бившем министру привреде и приватизације Предрагу Бубалу и осталим оптуженима за злоупотребе приликом продаје пакета државних акција у „Луци Београд“.

Милан Беко навео је и неке од разлога због којих је дошао до оваквог закључка.

- Ево, Станко Суботић ме јури преко медија, тврди да је он дао паре и да сам му дужан. А Хипо банка каже да нисам. Држава подстиче конкуренте и води бесмислене спорове против мене. Ово није само велики губитак новца већ времена и пословног угледа. Више од 60 пута сам био на насловним странама. Не могу да изађем на крај с овим - пожалио се Беко.

 Извор: Курир

Коментари / 0

Оставите коментар