Заборавите све шифре, стигла је нова технологија!

Више нећете морати да уносите своју лозинку на начин на који сте навикли. Ускоро шифре попут оних које користимо уопште неће постојати.

Информационе технологије 17.03.2015 | 20:42
Заборавите све шифре, стигла је нова технологија!

Памћење разних шифри за приступ интернет странама и порталима постало је мучење, а крајем прошле године најављено је олакшање овог проблема. Решење је стигло и ушло у употребу, тако да више не морате да памтите низове слова и бројева.

Нови принцип приступа својим налозима први је покренула фирма Јаху. Више нећете морати да уносите своју лозинку на начин на који сте навикли. Ускоро лозинке попут оних које користимо уопште неће постојати, пише Мешабл.

Компанија Јаху је представила свој нови ситем који ради по систему на захтев. У тренутку када желите да се улогујете на неки од сервиса који вам пружа ова фирма, сајт на ваш мобилни телефон шаље кратки код који ви касније уносите на сајт да бисте добили приступ.

Код који стигне на мобилни телефон у тренутку захтева, прави се искључиво само за тај налог и мења се сваки пут када покушате да приступите неком сајту. Са обзиром на промене кода по сесији, овај метод је изузетно безбедан.

Да би хакери могли да приступе неком налогу, они би морали да физички код себе имају телефон који је пријављен на вашем налогу да би са њега могли да узму генерисан код. Неке познате компаније су овакав систем користиле, али само као додатну потврду при уносу шифре.

Извор: Курир

Коментари / 0

Оставите коментар