ИСИЛ отео 20 медицинара, међу њима и Срби

Екстремисти Исламске државе киднаповали су око 20 медицинских радника, међу којима су и радници из Србије, током напада на болницу Ибн Сина у Сирту, јавља Си-Ен-Ен позивајући се на један извор из болнице.

Свијет 17.03.2015 | 09:43
 ИСИЛ отео 20 медицинара, међу њима и Срби

Група од више од 30 наоружаних припадника ИС напала је у понедељак болницу док је аутобус чекао да пребаци раднике, који нису Либијци, у престоницу Триполи.

Већина отетих су Филипинци, а остали су из Украјине, Индије и Србије, рекао је за америчкој ТВ станици неименовани болнички званичник.

Он сматра да екстремисти ИС нису желели да медицински радници напусте град пошто је реч о једином медицинског тиму у том месту, у случају да неки од бораца буде рањен или повређен.

Особље болнице покушало је да напусти град због безбедносне ситуације и контроле коју ИС има над градом.

У међувремену, филипинска влада је саопштила да четири медицинске сестре из Филипина, за које је претходно саопштено да су отете из болнице, нису киднаповане, већ их је на безбедно место одвео један пријатељ.

Жваничници либијске милиције, која се бори против локалног огранка ИС за контролу над Сиртом, синоћ је саопштио да су болничарке отете у поподневним сатима, пренела је агенција АП.

Град Сирт налази се између између Триполија и Бенгазија и био је главно упориште снага лојалних Моамеру ел Гадафију у либијском грађанском рату. Гадафи је у том граду и убијен.

ИС је преузела контролу над градом крајем прошле године, укључујући болницу.
Група је преузела одговорност за одсецање глава 21 египатском хришћанину пре два месеца.

Извор: Тањуг

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

србин

17.03.2015 10:26

Е биједо дрзаво,гдје ти доктори иду зарадјивати хљеб.

ОДГОВОРИТЕ