Путин жив и здрав са осмијехом на лицу!?

Руски председник Владимир Путин појавио се данас здрав и насмејан после 10 дана одсуства из јавности током којих се спекулисало о томе шта се дешава с њим. 

Свијет 16.03.2015 | 17:57
Путин жив и здрав са осмијехом на лицу!?

Киргијски председник Алмазбек Атанбајев, који се састао с Путином у Санкт Петербургу, на почетку разговора се осврнуо на спекулације о здрављу руског председника наводећи да је у доброј форми.

Атанбајев је рекао да га је Путин пре разговора повео у обилазак Константинове палате, додајући да је "председник Русије не само шетао, већ "јурио унаоколо".

Председник Русије појавио се данас први пут у јавности од 5. марта, а његово вишедневно одсуство подстакло је бројне спекулације.

"Без гласина би живот био досадан", рекао је Путин, коментаришући наводе медија, после састанка у Константиновој палати код Санкт Петербурга с председником Киргизије Алмазбеком Атамбајевим, пренео је Ројтерс.

Руски председник Владимир Путин има проблема са леђима, тврдио је аустријски "Курир", наводећи да је један бечки ортопед отпутовао у Москву да би лечио шефа руске државе.
Медији су и раније писали о томе да Путин има проблема са леђима чији је узрок стара повреда кичме и да је у новембра 2012. отказао један састанака због тога.

Ово је последња у низу тврдњи медија због чега се руски председник од 5. марта није појавио у јавности. Он је тада у Москви одржао конференцију за новинаре са италијанским премијером Матом Ренцијем.

Након тога, Путин је отказао више заказаних термина, укључујући и посету Казахстану, као и планирано потписивање споразума са Јужном Осетијом.

Кремљ је, међутим, данас објавио фотографију са сусрета Путина и председника Киргизије Алмазбека Атамбајева у Санкт Петербургу.

Спекулације о разлозима за непојављивање су били бројне, а медији су пренели и да су се друштвене мреже дословне "усијале" од коментара.
Руска телевизија "Дожд" пренела је да је председник имао грип. Путинов портпарол је прошле недеље изјавио да је председник доброг здравља. Он је, међутим, одбио да коменатирше извештај те телевизије да Путин није био у Москви неколико дана и да се налази у својој резиденцији на језеру Валдај у провицији Новгород.

Швајцарски медји су писали о томе да је Путин са бившом гимнастичарком Алином Кабајевом, са којом је према тврдњама медија у вези, добио дете у једној швајцарској клиници.

Таблоид "Билк" писао је да је Путин био уз своју 32. годишњу девојку када се она порађала, док су други локални медији наводили да је он резервисао две собе на престижној клиници - једну за Алину, другу за њене телохранитеље, а да је и сам са пријатељима одсео недалеко од болнице.

Медјутим, швајцарски лист на италијанском језику "Коријере дел Тићино" истиче да се Кабајева породила пре две недеље те да тај догадјај не објашњава Путиново непојављивање на званичним догађајима прошле недеље.

С друге стране, Путинов портпарол је рекао за руско издање магазина "Форбс" да информације у вези са рођењем бебе чији је отац Владимир Путин - "не одговарају реалности".

Мистерија је додатно продубљена након што су руски државни медији објавили, а потом повукли вест да је он у званичну посету примио председника Киргизије.

Око тог сусрета се створила забуна у петак увече када су водитељи на државној телевизији "Росија 24", очигледно читајући из нетачно написаног текста, описали тај састанак у прошлом времену.

Руска телевизија је касније навела да је реч о "грешци", али је ова омашка продубила сумње да државни медији забашурују Путиново необјашњиво одсуство.

Нагађања није смирио ни снимак који је у петак приказан на руској државној телевизији, наглашено представљан као нов, на којем се Путин састао са високим руским судијом у својој резиденцији.

Такви снимци се, међутим, често припреме унапред и објаве када власти дају зелено светло.

Британски медји пренели су и тврдњу лидера Руског исламског комитета Гејдара Џемала, који је наводно близак Кремљу, да је извршен државни удар и да иза њега стоји шеф једне од руских безбедносних служби Николај Петрушев.

"Путин је мирно неутралисан у оквиру планова о државном удару чији је организатор Николај Патрушев, бивши секретар Савета за безбедност ", тврди Џемал, како је пренео британски таблоид "Дејли мејл".

 

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ЈА

16.03.2015 17:04

Рекао сам ја цовјек се одмарао од ових свјетских будала!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ето

16.03.2015 17:46

Га ту је .....

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

16.03.2015 18:19

Путин је све рекао."Без гласина живот би био досадан"

ОДГОВОРИТЕ