ПЛ БиХ: Борац је стрептомицин за Сарајево!

У првим утакмицама 17. кола Премијер лиге Босне и Херцеговине, Челик и Слобода одиграли су неријешено 2:2, побједника није било ни у дуелу Младости и Вележа (0:0), док је Олимпик у финишу сломио отпор Витеза и славио 2:0.. Ни у другом мечу на "Кошеву" у свега четири дана, тим Мехе Кодре није успио да савлада бањалучки Борац. За разлику од првог четвртфиналног меча Купа БиХ (1:2), у данашњем првенственом није било голова. Сарајево - Борац 0:0!

Фудбал 14.03.2015 | 20:00
ПЛ БиХ: Борац је стрептомицин за Сарајево!

Након побједе Бањалучана у првом четвртфиналном мечу Купа БиХ 2:1 у сриједу, првенствени дуел, уједно и дерби 17. кола Премијер лиге БиХ окончан је најнепопуларнијим резултатом.

Бордо тим тако ни у другом покушају у четири дана није успио да слави против Борца.

Посљедњи, трећи дуел ова два тима, реванш четвртфинала најмасовнијег такмичења у сриједу, 18. марта, биће посљедња шанса за Сарајево да поново оно што је тим са "Кошева" урадио у јесењем дијелу сезоне, када је на Градском стадиону у Бањалуци славио 3:1. Била је то, за сада, једина побједа Сарајева против Борца у сезони 2014/15.

Данашњи првенствени меч донио је сличну утакмицу као у Купу БиХ, с тим да сада око 5.000 гледалаца на највечем бх. стадиону није видјело поготке.

Домаћи тим имао је теренску иницијативу, али без неких великих прилика да се савлада сигурни Асмир Авдукић на голу Бањалучана.

Фудбалери Борца играли су поприлично затворено, на контранападе и таква игра донијела им је бод на "врућем" терену кошевског стадиона.

Екипа Мехе Кодре меч је завршила са 10 играча, јер је пет минута прије краја сусрета Бојан Пузигаћа преоштро стартовао на Срђана Бечелића, па му је данас веома добри судија Хусеин Терзић из Травника показао директан црвени картон. Због овог исључења, некадашњи играч Борца пропустиће реванш меч у Купу БиХ за четири дана на Градском стадиону.

Сарајево је тако пропустило прилику да, бар на 24 часа, преузме лидерску позицију, док Борац након побједе против Младости (2:0), те охрабрујуће партије и тријумфа (2:1) у најмасовнијем такмичењу, наставља са одличним издањима овог прољећа.

Након пораза од Витеза на старту прољећног дијела, Зеничани су у суботњем мечу 17. кола имали императив побједе над тузланском Слободом, која је традиционално неугодан ривал Челику још из периода бивше Југославије.

Ипак, није све ишло "глатко" како су домаћи очекивали.

Ове суботе, домаћи фудбалери су поново били без подршке навијача, тзв. "Робијаша", који бојкотују утакмице црвено-црних док се не догоде промјене у руководству зеничког клуба.

И одмах на почетку лоше је кренуло по домаћина. Послије скраћеног корнера који је извео Зајко Зеба, сјајно се снашао Јасмин Морањкић и у маниру расног голгетера петом спровео лопту у мрежу за вођство Слободе у петом минуту - 0:1.

Изабраници Хусрефа Мусемића су до одласка на одмор били много бољи ривал, створили су још неколико пристојних шанси, а посебно атрактиван био је потез Мухамеда Мујића, који је "маказицама" шутирао тик поред десне стативе.

Ипак, најбољу прилику да повећају предност Тузлаци су пропустили у 25. минуту када је Сулејман Крпић послије контранапада одлично шутирао ка голу Адија Адиловића, али је домаћина спасио оквир гола.

И онда у јеку напада Слободе, стигло је изједначење Челика у 30. минуту.

Брз контранапад домаћих изнио је Вернес Селимовић, који је између двојице тузланских дефанзиваца некако ишчепркао лопту, а у намјери да отклони опасност Морањкић је преварио свог голмана и послао је у мрежу - 1:1.

Након егала, оба тима су ушла у нервозни период игре, па је арбитар Ирфан Пељто због кошкања и оштрих стартова на обје стране показао чак шест жутих картона.

Доста узбуђења виђено је и у наставку меча.

У 74. минуту комична ситуација. Зеничани су примили јефтин погодак, какав се ријетко виђа. Голман домаћих Ади Адиловић је неспретно реаговао, изашао ван шеснаестерца и промашио лопту, а Сулејман Крпић прихватио је поклон и угурао лопту у празну мрежу.

Ипак, вођство гостију трајало је само пет минута. Махир Карић у 79. минуту донио је друго изједначење Челику, након одличног продора Вернеса Селимовића.

На утакмици између Олимпика и Витеза није било голова послије првих 45 минута иако су "вукови" имали нешто више од игре на "Отоци". Ипак прву шансу у деветом минуту створили су гости, али је непрецизан био Иван Ливаја, да би добру прилику и код домаћина пропустио Хуго Александрињо Соуса средином првог дијела.

Дуго су се "вукови" мучили са "витезовима", али су у 74. минуту коначно успјели да сломе отпор жилавих гостију. Стријелац првог поготка за Олимпик био је други Бразилац у редовима домаћих, Переира, а само три минута касније искусни дефанзивац Јадранко Богичевић повисио је на 2:0, што је био и коначан резултат овог сусрета.

Због реновирања стадиона у Бијељини, Младост је и у овом колу домаћин у Угљевику, гдје у судару са мостарским Вележом, такође није било погодака.

Домаћи тим је имао теренску иницијативу, али није успио да је крунише голом, па ће тим из Велике Обарске имати великих проблема до краја сезоне како би обезбиједио опстанак у бх. елити..

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ, 17. КОЛО:

Олимпик - Витез 2:0 (0:0)
/Переира 74, Богичевић 77/

Челик - Слобода 2:2 (1:1)
/Морањкић 5, Карић 79 - Морањкић 30, аутогол, Крпић 74/

Младост - Вележ 0:0

Сарајево - Борац 0:0

Недјеља, 15. март
Зрињски - Дрина (15)
Славија - Радник (15)
Травник - Звијезда Градачац (15)
Широки Бријег - Жељезничар (18)

ТАБЕЛА: Широки Бријег 37, Сарајево 36, Зрињски 34, Жељезничар 33, Олимпик (+1) 31, Борац 31, Вележ 24, Славија 19, Дрина 17, Витез (+1) 17, Слобода (+1) 16, Челик (+1) 15, Травник 15, Звијезда Градачац 13, Радник 10, Младост (+1) 10.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

опаааа

14.03.2015 19:34

Браво момци. У Бањалуци у сриједу оставити и посљедњи атом снаге па шта буде. Идемо на пролаз даље, јачи смо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

н

14.03.2015 20:59

Ајмо Борце,

ОДГОВОРИТЕ
Name

пренос

14.03.2015 22:33

Нико не преноси реванш меч у сриједу из Бањалуке, ово је прилика и за БН да одради један пренос, биће велики спектакл

ОДГОВОРИТЕ