Кинези граде небодер од 57 спратова за 19 дана!

У компанији тврде како располажу "најиновативнијом технологијом у људској историји", али јавили су се и противници овакве врсте градње који су изразили забринутост око сигурности тако брзо изграђене зграде

Занимљивости 13.03.2015 | 07:19
Кинези граде небодер од 57 спратова за 19 дана!

Ако ово није светски рекорд не знамо шта је. Мини Скај сити зграда од 57 спратова у Чангшау, главном граду провинције Хунан, саграђена је дословно"циглу по циглу" за само 19 дана. Зграда има 800 станова и довољно простора за 4.000 људи. Испрва су мислили да саграде 220 спратова, али одлука је промењена јер је зграда преблизу оближњем аеродрому, преноси Даилy Маил.

Конструктори су најзахтевније делове склопили на другој локацији те су их затим допремили на градилиште. То је, према њиховим тврдњама, знатно умањило загађење ваздуха и на то су посебно поносни.

Иначе, компанија која стоји иза овог пројекта, Броад Сустаинабле Буилдинг, већ је изградила 30-спратницу за коју им је требало свега 15 дана.

У компанији тврде како располажу "најиновативнијом технологијом у људској историји", али јавили су се и противници овакве врсте градње који су изразили забринутост око сигурности тако брзо изграђене зграде.

Извор: Курир

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

брзи пад

13.03.2015 13:58

Зато ће пасти за 19 секунди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

14.03.2015 04:24

Јадан је радник, замислите колика је гужва на градилишту, када сви морају истовремено радити. Ја сам због ових глупости напустио посао електричара (увијек се зна када се нешто мора завршити, а не зна ни када се почиње).

ОДГОВОРИТЕ