Подршка територијалном интегритету БиХ

Предсједник Владе Србије Александар Вучић рекао је да Србија безусловно подржава територијални интегритет БиХ, чији је дио и Република Српска.

Србија 10.03.2015 | 13:31
Подршка територијалном интегритету БиХ

Он је за швајцарски дневник "Ноје цирихер цајтунг" напоменуо да је то рекао и предсједник Републике Српске Милорад Додик, али и да се његов став јасно види у чињеници да је на свом првом путовању у иностранство као премијер прво посјетио Сарајево.

На питање да ли очекује да ће Загреб подржати приступни процес Србије ЕУ, Вучић је одговорио да никада не критикује сусједне земље, као и да у регионалним односима примјењује стратегију нереаговања на провокације.

"Ми се не уздржавамо зато што смо слаби или уплашени, већ ћутимо зато што нам је стало до стабилности на западном Балкану. Стабилност је кључна реч моје политике", рекао је Вучић.

Што се Косова и Метохије тиче, Вучић је подсјетио да је покренут дијалог и нагласио да је Србија направила многе компромисе којима становништво Србије није увијек задовољно, али је то чињено на најбољи могући начин како би се живот и безбједност Срба на Косову штитили и Србији омогућио пут у ЕУ.

На питање да ли је сагласан са наводима да је самопроглашено Косово фактички независно, Вучић је рекао да не сматра да је то тачно и истакао да Србија није спремна да призна самопроглашено Косово као независну државу, те да се нада да Брисел уступке не очекује само од Србије.

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Србин

10.03.2015 12:41

Сто лазес народу Косово је заувијек Косово, то си и ти рекао, САМОСТАЛНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ

10.03.2015 12:55

Територијални интегритет БиХ, засто спомињес РС кад се зна како је саствљена БиХ, онда си требао поменути све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обрад Бијелић

10.03.2015 12:56

Данас прича овако,сутра анако слично Додику.Е сад ко ће да вјерује,нека му буде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

само нова власт

10.03.2015 13:47

Ко је добар с Додиком, ја му не вјерујем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вуки БЛ

10.03.2015 16:19

Дзаба ти прицас о БиХ и увлацис се Босњацима.Процитај мало по сајтовима коментаре њихове о Теби,Србији и свим Србима,то су невидјени изљеви мрзње и кривљења Србије за сва десавања па цак и да смо ми растурили Југославију итд....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слуцајни пролазник

10.03.2015 17:25

Др.Меркел преписала Вуцицу сљедецу терапију: "Два пута седмицно, једном у домацим, а други пут у страним медијима, поновити да подрзавас територијални интегритет БиХ. Сто се тице извињења Босњацима за злоцине, то по потреби, али најмање једном у три мјесеца."

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сузуки

10.03.2015 20:04

Вуки БЛ.Па цак и да смо ми растурили Југославију.Ста хоцес да увјерис сам себе да Србија није растурила Југославију.САНУ,СПЦ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мд

10.03.2015 20:26

Свака цаст преседнице.То је порука мира.

ОДГОВОРИТЕ