Бизарна правила авио-компанија

Запослени у авио-компанијама добијају посебна упутства о томе како треба да се понашају у случају смртног случаја током лета. У многим случајевима, преминули путник се пребацује на празно седиште, а особље је тренирано да помери тело што даље од погледа других особа.

Путовања 08.03.2015 | 07:35
Бизарна правила авио-компанија

Статистички гледано, нормално је да ће ако сваки дан лети око осам милиона људи, међу њима повремено неко и умрети. Последња ствар на коју бисте помислили ако управо крећете на годишњи одмор јесте да би особа до вас могла да умре, али стварност је таква каква је.

У тако осетљивим ситуацијама, особље авиона треба да поступи на одређени начин како не би узнемирили остале путнике, посебно децу.

Путници који су се нашли у наведеним ситуацијама тврде да су преминулу особу пребацивали у празан ред или у пословну класу, док су неки авио-превозници имали и посебне делове за смештање тела.

"Сингапур ерлајнс" први је, на својим бившим линијама за САД, унео новину у облику посебних ормарића који су били довољно велики да се у један може сместити просечно велика особа. Иако то звучи екстремно, стјуардесе су биле трениране како би што брже преминулог путника помериле из видокруга других људи.

Ако у авиону нема довољно места, посади је речено да завежу сигурносним појасом преминулог и да га чврсто, до врата, умотају у ћебе.

Ако до смрти дође убрзо након полетања, могуће је да се авион окрене и врати, а неколико се пута догодило да је због смртног случаја дошло и до непланираних успутних слетања.

У новом документарном филму ББЦ-ја откривено је како се посада "Бритиш ервејза" подучава за овакве ситуације. Речено им је да не смеју нипошто преминулу особу да сместе у тоалет, јер би особа могла да склизне и заврши испод пода.

"Очекује се да се посада према мртвима односи с једнаким поштовањем као и према живима, што значи да их премести у удаљенији, приватнији део, и да посвете пажњу породици преминулог", изјавио је представник "Бритиш ервејза".

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар