"Долази крај владавине Самсунга и Апплеа"

Извршни директор највећег прозивођача софтвера за сматфоне верује да се ближи крај владавине Апплеа и Самсунга на пољу паметних телефона.

Информационе технологије 07.03.2015 | 21:07
"Долази крај владавине Самсунга и Апплеа"

У интервјуу за Бусинесс Инсидер извршни директор Цyаногена Кирт Мекмастер сматра да ће у наредних неколико година Блацкберрy и Нокиа добити на популарности, као и мноштво мањих произвођача.

Његова компанија недавно је склопила партнество с Qуалцоммом, фирмом која произовди чипове за готово све телефоне сем иПхонеа. Према уговору, Qуалцомм нуди произвођачима употребу Цyноген софтвера за сваки уређај који користи њихове чипове, што ће олакшати сваком бренду пробој на тржиште.

Мекмастер верује да ће управо због тога доћи до пада великих произвођача попут Самсунга.

“У наредних три до пет година, овај уговор ће утицати на свако тржиште на свету. Тренутно се ефекти највише примете у земљама у развоју. Омогућиће малим фирмама да се дигну из анонимности”, сматра он.

“Највећи ривал Самсунгу биће Нокиа и очекујем да ће га ‘масакрирати’. Аппле ће такође имати проблеме јер на дуге стазе нису спремни да се такмиче са јефтинијим телефонима”, сматра Мекмастер наводећи као доказ да је Мицромаx за свега осам месеци превазишао Самсунг у Индији као доминантни играч на тржишту смартфона.

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар