Прихватили пет понуда за "Железару"

Комисија која разматра понуде за управљање смедеревском Жељезаром прихватила је понуде пет компанија које су имале потпуну документацију.

Србија 07.03.2015 | 19:52
Прихватили пет понуда за "Железару"

Наредних дана настављају се разговори са кандидатима за управљање Жељезаром, саопштено је из Министарства привреде Србије.

У саопштењу се наводи да је шест компанија послало званичне понуде за управљање, а да је комисија прихватила оне које су имале потпуну документацију.

Комисија ће до краја седмице изабрати најбоље кандидате који ће својим презентацијама показати како мисле да унаприједе производњу, задрже раднике и обезбиједе да Жељезара ради пуним капацитетом и буде профитабилна компанија.

Одлуку о томе да се распише јавни позив за професионални менаџмент Влада Србије је донијела послије неуспјелих преговора за стратешко партнерство са компанијом "Есмарк" о преузимању 80,01 одсто капитала Жељезаре у власништву државе.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Никола

07.03.2015 19:35

Услове које Влада поставља будућем менаџменту могу да буду ограничење за доношење најбољег решења за Србију. Зар није боље (па и за, на пример, 1000 радника који би били вишак али обештећени) да железара економичније послује много више година, него ли да сачува и тих 1000 радника и пропадне за две-три године. Можда се више исплати уложити у нову елекро пећ и производити мање, него обавезно ремонтовати високу пећ бр.2 и производити метал који се не може продати на презасићеном тржишту. Шта је најбоље требало је да покаже Студија оправданости, која није урађена, јер Бизнис план не обухвата све (на пример реконструције и капиталне доградње).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нео

08.03.2015 07:13

Ре -- Никола у том случају не бих неки моћници могли дици лову и корист за себе. Овако је то добро осмишљено како доћи до богатства само то многи непримецују сад. А касно ће бити касније.

ОДГОВОРИТЕ