"Младић из Ужица умро од грипа!"

Општа болница Ужице саопштила је да је од последица грипа преминуо један пацијент стар 35 година који је због тешког стања био пребачен на лечење у Београд где је и преминуо.

Србија 27.02.2015 | 16:23
"Младић из Ужица умро од грипа!"

У саопштењу се наводи да је пацијент код кога је доказан вирус грипа, примљен 16. фебруара због упале плућа на Инфективно одељење, где му је одмах започета адекватна терапија.

Након три дана дошло је до наглог погоршања општег стања пацијента чије је лечење настављено у интензивној нези Опште болнице, али је због тешког општег стања 20. фебруара пребачен на даље лечење у Београд где је и преминуо.


Из ужичке болнице саопштавају да је вирус грипа АХ1 доказан код још једног пацијента који је у болницу примљен 24. фебруара због нагло насталог гушења и повишене температуре.


Лекари кажу да овај пацијент од раније има тешко хронично хематошко обољење и већ је лечен и због болести кардиоваскуларног система. Пацијент је и даље тешког општег стања, изолован је и предузете су све мере лечења и превенције.


У Општој болници Ужице, како се наводи у саопштењу, за сада нема сумњи на епидемијско јављање респираторних болничких инфекција, а предузимају се све мере за спречавање ширења респираторних инфекција у здравственим установама.
Директорка Завода за јавно здравље Биљана Мијовић потврдила је да у Ужицу нема још увек епидемије грипа.


“Регистровано је преко 600 пацијената који су у протекле две седмице затражили лекарску помоћ. Од тежих болесника узето је 11 брисева, од којих су два потврдила грип АХ1, а код једног пацијента је у питању АХ3 вирус. Има доста случајева пнеумонија, које су компликације грипа”, рекла је Мијовић.


Извор: СРБИЈА ДАНАС

 

Коментари / 0

Оставите коментар