Хрвати са бијелом заставом на Србију!

Селектор Дејвис куп тима Хрватске Жељко Крајан признаје да је Србија велики фаворит на мечу 1. кола Светске групе.

Тенис 24.02.2015 | 21:00
Хрвати са бијелом заставом на Србију!

Тениска репрезентација Хрватске на меч првог кола Светске групе против Србије у Краљеву стиже ослабљена.

Марин Чилић тешко да ће бити спреман да заигра због повреде због које је већ дуже ван терена, Иво Карловић поновио је да се опростио од националног тима, па ће "коцкасти" у Србију доћи са само једним играчем међу 100. најбољих на АТП листи.

И селектор Хрватске Жељко Крајан свестан је да његов тим нема готово никакве шансе у Краљеву почетком марта.

"Сигуран сам да ће то бити велики меч, али и да је Србија велики фаворит у њему. Карловић неће сигурно играти, а за Чилића се још не зна јер је дуго повређен. То је велики хендикеп и тешко је било како рачунати на победу, поготово што ће Србију предводити најбољи на свету, Новак Ђоковић. Зато би све друго осим лагане победе Србије било велико изненађење", изјавио је за "Спортски журнал" Крајан, уз ограду да су чуда увек могућа, али тешко и у случају исхода дуела у Краљеву.

Селектор Хрватске истиче да ће Чилић, упркос свему, бити први на списку за меч против Србије, а уз њега и Борна Ћорић, тренутно 84. на АТП листи (на фотографији), Мате Делић, 158. на свету и Томислав Драгања, који је 22. на светској ранг листи у дублу.

Крајан је одлучио да у тим неће позвати Ивана Додига, упркос томе што је боље рангиран на АТП листи од многих које планира за меч са Србијом. Додиг тренутно заузима 96. место у синглу и осмо у дублу.

"Иван није спреман. А не уклапа ми се ни у распоред и сигурно неће играти", рекао је селектор Хрватске не желећи да открива да ли је по страни неки други разлог непозивања у национални тим.

Он истиче да ако Чилић не буде могао да наступи, да ће у синглу играти Ћорић и Делић.

"Треба видети кога уклопити у пару са Драгањом, јер нам је то једина шанса за бод. Јесте ризик ставити два играча за сингл и два за дубл, јер шта ћемо ако се повреди један из сингла? Али ако желимо иједан бод онда је то најближе у дублу, јер је Драгања у одличној форми. Видећемо ко ће се најбоље уклопити са њим у пару".

Крајан је свестан да Хрватска нема шта да тражи у Краљеву, али он гледа много даље.

"Имамо један од најмлађих тимова у Дејвис купу, па чак и са Марином Чилићем у екипи. Имали смо заиста тежак жреб, али наша будућност је позитивна".

Хрвати не знају какво навијање могу да очекују у Краљеву, јер нису до сада гостовали у таквим условима, али се надају да ће бити фер.

"Чуо сам да је дворана мала и да ће бити препуна. Немамо право да се жалимо ни на шта и свако навијање морамо да прихватимо. Надамо се да ће ипак бити фер, јер је Новак у екипи домаћина. Надам се да ће публика препознати да је то тениски меч. Не очекујем ни фудбалско понашање јер судија то неће дозволити, а уосталом то ни Ђоковићу не одговара. јасно је да ће сви бити уз Србију, али не очекујем било какав инцидент", закључио је Крајан.

Дуел Србија - Хрватска, у оквиру првог кола Светске групе Дејвис купа, на програму је од 6. до 8. марта у Краљеву.

Репрезентација Хрватске ће током меча у Србији бити смештена у хотелу у Врњачкој Бањи, док ће домаћи састав боравити у хотелу "Кристал" у Краљеву, изјавио је Драган Рајичић из Туристичке организације Краљева.

Коментари / 0

Оставите коментар