Лесковац:Повријеђено 40 људи

На аутопуту између села Доњег и Горњег Крајинца код Лесковца , јутрос око 04.30 часова слетео је комби "Ивецо" у коме је било око 40 азиланата, потврдио је Тањугу портпарол Полицијске управе у Лесковцу Бобан Здравковић.

Србија 24.02.2015 | 07:32
Лесковац:Повријеђено 40 људи

До незгоде је дошло у Доњем Крајинцу када је комби "ивеко“, у којем је возач превозио илегалне мигранте слетео с пута из засад неутврђених разлога.

Возач комбија побегао је са места догађаја и полиција предузима све законом прописане мере и радње на утврђивању свих чињеница везаних за овај догађај, саопштено је из МУП-а Србије .

Директор лесковачке Опште болнице Небојша Димитријевић казао је Тањугу да је на одељењима хирургије и ортопедије збринуто више од 30 страних држављана са тешким и лаким повредама.

"Имамо три особе које су теже повређене док се код већине ради о лакшим повредама. Активирали смо скоро комплетно медицинско особље и додатно сарађујемо са службама Дома здравља тако да је свима пружена прва помоћ. У контакту смо и са Министарством здравља тако да све чинимо како би помогли тим људима", каже Димитријевић.

Саобраћај на аутопуту Коридора 10 између Лесковца и Ниша није био у прекиду током увиђаја.

РТС је јавио да пет емиграната има повреде које су опасне по живот, а реч је повредама кичмене мождине и крварењу у мозгу.

Они су, према првим информацијама РТС, из Нигерије, Бангладеша и Сирије и илегално су ушли у Србију, а вероватно су кренули ка Мађарској и ЕУ.


Извор: Тањуг

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ИВЕЦО

24.02.2015 11:49

Највећи ИВЕЦО комби тешко може да натовари 40 људи. Можда једино онај теретњак, па да их наслаже до тавана. Изгледа је ових несрећника било и на тавану.

ОДГОВОРИТЕ