Београд: Гори магацин

Велики пожар избио је ноћас у Макишу у складишту компаније ДМ захвативши више од 6.000 квадратних метара магацинског простора. Повређених нема.

Србија 23.02.2015 | 07:27
Београд: Гори магацин

Најмање 20 ватрогасних екипа са више од 60 ватрогасаца јутрос од 4.56 часова покушава да заузда ватрену стихију. Густ дим шири се из Макиша према Остружници. Повремено се чују и мање експлозије јер је део магацинске хале, који су поред ДМ компаније користиле и неке друге фирме, био пун лако запаљиве робе, а пре свега кућне хемије. Реч је о магацинском простору захваћеном пламеном који заузима површину од 60x110 метара.

Ватрогасци су на лице места изашли после само 10 минута од пријема позива, на терену је и ватрогасни брод који црфпи воду из Саве као и комуналне службе, пре свега београдског Водовода и канализације, са 10 својих цистерни. На лицу места су и еко-токсиколошке екипе које врше мерења јер се над Макишем вије густ дим, као и полицајци станице Чукарица.

Када пожар буде угашен, на терен ће изаћи и полицајци Пете управе криминалистичке полиције како би испитали шта је његов узрок.

На место пожара јутрос је нешто после 7.30 сати изашао и начелник Сектора за ванредне ситуације и помоћник министра МУП Предраг Марић који је саопштио да очекује да ће ватрогасци ускоро ставити пожар под контролу. Том приликом је потврдио и да горе углавном лако запаљиви производи кућне хемије, те да ускоро очекује и прва мерења токсиколошких екипа која треба да покажу да ли је црн и густ дим који се од Макиша вије ка Остружници опасан по грађане.

Марић је додао да је пожар пресечен, његово ширење спречено, да је спасено 3.000 квадрата простора, као и да је најважније да нема повређених ни међу грађанима ни међу ватрогасцима, те да према првим информацијама нема опасности по здравље људи.

Извор: ЕПК 

Коментари / 0

Оставите коментар