Шта стоји иза најбогатије жене на свијету?

Она је убедљиво најбогатија жена на свету и зове се Кристи Волтон. Другопласирана, наследница козметике Лореал, има милијарду долара мање од ње. И прво, и право питање је - да ли је новац стекла, или наследила?

Свијет 21.02.2015 | 21:51
Шта стоји иза најбогатије жене на свијету?

Не само да се удала у једну од најбогатијих америчких породица, већ је сада и најбогатија међу њима. Удала се за Џона Волтона, који је погинуо у авионској несрећи 2005. године. Занимљиво је да је он радио и као болничар у ратним подручјима.

Но, својој жени је оставио довољно богатства да понесе титулу најбогатије жене на свету. И не само то. Захваљујући улагањима са стране, које је имао њен муж у соларној компанији, Фирст Солар, она је сада, са 41 милијардом долара најбогатији члан ове породице. У овој компанија има ''само'' 27 одсто деоница, а оне вреде 1,8 милијарди долара.

Но, и други чланови њене породице су на сличним листама, па је тако друга најбогатија жена у САД њена заова Алис.

Њихово богатство се огледа пре свега у деоницама највећег малопродајног трговачког ланца у Америци, Волмарта. Овај ланац основали су још 1962. Кристин свекар Сем и његов брат Џејмс.

Након опорезивања, она ће у 2014. години на име акција у Волмарту добити 470 милиона долара.

Живи у америчкој савезној држави Вајоминг, и позната је по својим филантропским активностима. Но, ипак, побрала је бројне критике одбијањем да се прикључи акцији “50 одсто” коју су Бил Гејтс и Ворен Бафет покренули међу светским богаташима.

Циљ акције је завештање половине богатства хуманитарним организацијама, након смрти.

(Србијаданас.цом)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

wц шоља

21.02.2015 22:34

Као и иза најсиромасније

ОДГОВОРИТЕ
Name

црни

23.02.2015 00:15

само оно нестоји што јој треба

ОДГОВОРИТЕ
Name

Самоца

23.02.2015 01:27

одговорност, страх од промсаја, неповјерење. WЦ стоји иза сваког али тамо спроведемо један сат или мање од 24.

ОДГОВОРИТЕ