Неле Карајлић први пут након рата у Сарајеву

Ненад Јанковић, познатији као др. Неле Карајлић, први пут откако је пред рат напустио родни град, виђен је синоћ у коноби Лука у центру Сарајева.

Босна и Херцеговина 16.02.2015 | 07:27
Неле Карајлић први пут након рата у Сарајеву

Иако се његов долазак у Сарајево није очекивао, комичар, један од креатора Топ листе надреалиста и бивши члан групе Забрањено пушење, након што је јуче промовисао књигу "Фајронт у Сарајеву" на Јахорини, синоћ се с друштвом дружио у овом угоститељском објекту.

Врата конобе су била закључана, а претпоставља се да је било ријеч о приватној забави којој је Карајлић присуствао. Око пола сата простор у близини конобе осигуравала је полиција како би спријечила евентуалне инциденте.

Подсјетимо, почетком ове седмице на Фацебооку је осванула и лажна информација како Карајлић треба промовисати своју аутобиографску књигу у Сарајеву, но промоција је одржана на Јахорини у хотелу "Бистрица".

Вијест да би се Карајлић могао појавити у Сарајеву многи су дочекали с негодовањем због његових изјава током и након рата у БиХ које је давао у Србији у коју је преселио 1992. године.

"Жао ми је само што је 1990. године пропао мој и пројекат моје надреалистичке 'раје' да спријечимо рат у БиХ", казао је Карајлић током промоције књиге.

Карајлић је вјероватно дошао посјетити своје пријатеље који живе у Сарајеву, а с којима је остао у контакту, пише портал Клиx.ба.

Коментари / 78

Оставите коментар
Name

Бошњак

16.02.2015 07:12

Зар ово није Немање Кустурице потрчко. Можете замислити ту књигу, коју је он написао, а нема његовог ментора Кусте. Чик нек прохода по Башчаршији, а за то он нема м***.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пајо

16.02.2015 07:25

Не ..ри свако има право на мисљење, а рат је давно просао.

Name

ада

16.02.2015 07:42

Он гради свој имидз и даље на Сарајеву , вјереоватно би просао незапамцено јер он није вец 25 година инн. Мозда би га који 50 годисњак и препознао.

Name

Реалан

16.02.2015 08:42

Кад процитамо неке од ових коментара (а право стање ствари се мозе видјети на клиx-у), онда нам је јасно сто је цовјек на вријеме сбрис'о из Сарајева. Многи би га и данас разапели, а да не прицамо у току рата. Цовјек је са својим Надреалистима предвидио вецину догадјаја у БИХ, па тако и реалну опасност за себе. Процитајте књигу па коментарисите. А то сто је досао у Сарајево му је греска, ако се вец зарекао да неце. На залост многих који јос зиве у заблуди, цовјек је рекао само истину, и истину. Све сам и сам просао у Сарајеву и знам ста говорим. А вама, од којих вецина тих деведесетих није била ни родјена, (без обзира из ког стада долазите) препоруцујем да се образујете, информисете (посебно историју) и да поцнете да мислите својом главом. А не да слусате ста вам се прица, ста писе у новинама и ста вам говоре васе националистицки острасцене политицке водје. Људи и нељуди је било, има и бице на све стране. Гледајте људе, не кроз боју козе, не кроз нацију или вјеру којој по родјењу припадају, не по полу, НЕГО САМО ЈЕСУ ЛИ ЉУДИ ИЛИ НЕЉУДИ. И уците дјецу да се не мрзе.

Name

Едо , Слатина - Тузла

16.02.2015 09:04

ре за Босњак !! Никада нисам , а нити цу , на овом порталу опсовати јер за сада није " смеце " као Клиx и многи други , али ста се десава по Сарајеву , мислим по прицама мојих познаника из Сарајева , да би они сутра прихватили све који нису пуцали на Сарајево а ријесили се Сандзаклија и сарајевских криминалаца !

Name

па

16.02.2015 09:37

а ста мислис Едо са Слатине, да ли ми треба да прихватимо неке који су пуцали на нас или цете ви да одлуцујете ко је гдје добро досао? мало мрген, обновите српске куце које сте порусили у околини Тузле, престаните славити 15. мај дана покоља младих војника ЈНА. И сто је највазније нецете ви сигурно постављати било какве услове, ви нама апсолутно не требате, ми свеједно идемо својим путем слободе и независности.

Name

вања

16.02.2015 09:46

Босњак, би ли ти за Сведску...

Name

Едо , Слатина - Тузла

16.02.2015 10:13

ре за па ! Цовјеце распитај се мало за радиоаматера из Тузле који је помогао многим ТЗ Србима па онда прицај , задња особа за твоје одговоре сам ја , вјеруј ми !

Name

па

16.02.2015 10:36

Ма не интересујес ме ти лицно уопсте. Занима ме званицна политика. Политика у којој убијање Срба није кривицно дјело вец херојски цин због кога добијес назив улице или трга. Попут улице Алије Изетбеговица. Попут слободног Насера Орица, који је пекао Србе на разњу, спаљивао зиве људе. Стотине и стотине најбруталније убијених. Ти сто си помагао, ако си свака ти цаст. Али мене занимају и они други који слободно Тузлом сетају, наравно не само Тузлом вец цијелом Федерацијом а требали би бити у затвору. 20 година ви нама показујете ста мислите о српским зртавма. 20 ГОДИНА! Знас колико треба времена да сада кренете да хапсите, па да поцнемо да вам вјерујемо па бар 200. а сустина је у томе, да ви нама апсолутно нисте потребни, ми без вас моземо само да зивимо боље, нецемо тросите стотине милиона марака на заједницке институције. На ста год друго да их потросиме бице боље и корисније.

Name

дејанбл

16.02.2015 13:10

Очигледно ти немаш му.. па пишеш овакве коментаре. И у књизи "Фајронт у Сарајеву" је написано једно сјећање на лијеп период живота сарајлија, који су,нажалост, то уништили јер су хтјели један народ да сатанизују и отјерају из тог града. Сарајево је сада једна шупља рупа пуна само сјећањима.

Name

пепо

16.02.2015 13:50

Мисљења сам да су муслимаманска политицка елита и комплетан систем у Федерацији радио на сто вецој мрзњи против Срба тако је то сада вец запустан канцер који је једноставно неизлецив. Они не умију друкције видјети Србина него као припаднике ИСИЛА сто је не појмљиво. Ко це то њима сад објаснити ако је канцер захватио веци дио тијела. Нико !

Name

xxx

17.02.2015 07:59

Видис,ово је добар примјер сто си ти навео.Е баш због фашиста и нациста као што си је напревљена Република Српска.Зао ми је због Нелета сто је отисао у Сарајево.Ја живим у РС а Сарајево не волим видјети ни на карти управо због екстрема као сто си ти.Што више лапрдате све мање има Босне.

Name

дода јуниор

16.02.2015 07:23

...је л жив и здрав изашао, ако није, да Баја шаље специјалце да га чупају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеница

16.02.2015 07:26

Заправо то и није нека посебна вијест,тим прије је та полиција (ако је заиста била) била непотребна да осигурава боравак бившег Сарајлије у посјети свом родном граду... Дакле,то је све... Кратка посјета свом родном граду некога ко тамо није био много година... Вјерујем да је Неле био узбуђен због тога,а колико је то заиста и показао,најбоље знају они који су били у његовом друштву... (Само) један је родни град... Поздрав...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо , Слатина - Тузла

16.02.2015 08:55

Ја сам да се свако врати гдје је родјен , наравно ако му руке нису упрљане крвљу без обзира којој нацији припадао , по новом попису има нас "сака јада " 3,5 милиона , само да нема " насих политицара " да нам "соле памет" могли бисмо ми лијепо зивјети ! П.С. Мене као родјеног Тузлака боли једна анегдота назалост истинита : " Ста Тузлаци раде у 7 х ујутро на прозорима ? Гледају досље из Подриња и околних села како иду на посао! "Да сам неко вратио бих све који су отисли из Тузле , који нису руке упрљали крвљу а "родио" бих се када би се ове досље вратили на своје!

Name

Срб

17.02.2015 19:25

Дали је полиција само "била присутна" или је Нелета морала спасти од линча? СИГУРАН сам да сваки БХ уметник неби имао никаквих непријатности нити у једном граду у Србији

Name

небитно

16.02.2015 07:35

Једном додјох да упознам Сарајево град. Тада бејах момак незењен и млад. Мислио сам да останем само дан ил' два. Ал' ми продје у Сарајеву младост моја сва. Ко се једном напије, воде са Бас царсије, никад висе из Сарајева тај отици не умије. Зедј љубав и срецу надје у сехеру том. Заљубих се заигра ми срце снагом свом. Сарајка ми понудила извор воде скут. Заборавих где сам посо', куд ме води пут

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Груја

16.02.2015 10:09

То је било само у пјесми... Никад у реалном животу.

Name

ЈМО за Босњака

16.02.2015 07:37

Па сто нека хода бас је то за одредјене људе несигурно ходати кроз Сарајево?Имас Кебу који хода сваки дан као,гдје нема веце о..бине од њега!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Супер

17.02.2015 12:18

Дос'о к'о мис,био к'о мис и отис'о к'о мис.А за "Еда Сланину",ти био паксу и ост'о паксу.

Name

истоцно сарајево

16.02.2015 07:41

Цовјек напустио Сарајево као и 200000 осталих Срба који су се бојали да не заврси на казанима и да не гледа претварање паркова у дзамије.... његов избор и нема му нико право на то приговорити. Сада је досао послом у град који има јако мало слицности са Сарајевом у коме је родјен и зивио. Исто као да је посјетио Бец или Париз или било који други град.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цињенице

16.02.2015 08:04

На Казанима је до сад ексхумирано 40 тијела, претпоставља се да је вецина зртава била српске националности. Међутим од 12 хиљада убијених Сарајлија током опсаде, око хиљаду су били српске националности. Тако да Нелетова прица о напустању Сарајева није истинита. Његовог оца су комсије цувале ко мало воде на длану. Кад нису имали ни лијекова ни хране, и једно и друго су му обезбиједили прије него себи. Нормално неле це ово признати ако му је остало имало постења.

Name

ре за цињенуце

16.02.2015 09:25

Тако казе васа верзија... и наса српска верзија казе да је у Сребреници у борби изгинуло 1500 Босњака. Ста цемо сад? Колико је изгинуло људи на Грбавици, Илидзи, Вогосци, Рајловцу, Добрињи??? Јеси ли и те зртве убројао у тих 12000? И по нама је пуцао снајпер и падале су гранате.

Name

Није бас тако

16.02.2015 09:26

Не мозес тако.Какав Бец и Париз.Тамо је он одрастао,формирао се као лицност,волио,остварио се као умјетник,склопио пријатељства па и књига се зове по Сарајеву.Он сваки дан спомене тај град а ста мислис колико пута дневно на њега помисли.Сто се тице Сарајева био сам у њему прије двије године.Моји су ми говорили да се цувам јер знас...Елем оно сто сам ја видио је следеце.Сарајево се јесте промијенило али је јос увијек остало доста од пријасње гостољубивости.осим тога Неле у Сарајеву мозе да посјети неке од културних споменика српског народа нпр Деспица куцу која приказује културу становања богате, трговачке, српске православне породице Деспић која је 2005 прогласена националним спомеником Босне и Херцеговине па онда православну цркву на Басцарцији итд.

Name

хам

16.02.2015 17:13

Ма какви 200000. Ста ти је, најмање 20000000000000.

Name

Гусан

17.02.2015 10:24

Колико сам процитао у његовој књизи,напустио је Сарајево,не зато сто му је неко пријетио,вец зато сто је свако јутро,док је врсио нузду,гледао у двористе своје зграде и имао визију да га ту стрељају.Ваљда је то двористе видио преко wц соље.А ти "Едо са Слатине"ти си један б***ез,који би радо да се братимис са онима који класе и убијасе.Е,никад Босњо до памети.А уосталом,Тузла умало не оде бабиним корацима,ви сте мехки трбух Босне.

Name

Нови примитивизам

16.02.2015 09:07

Присуствовао сам промоцији његове књиге у Бања Луци.Промоцију је инаце водио Веселин Гатало. Нелетова прица је била опортунистицка и цесто плитка,прилагодјена мјесту и гледању на ствари просјецног градјанина РС. По Нелету испада да смо били много сиромаснији него сто ја мислим да јесмо,да је било много мање људских слобода итд.Углавном кад се успореди са садасњом ситуацијом коју моземо захвалити људима који су тренутно на валстима било је горе. Разговарао сам са неким Сарајлијама (српске националности) који су ми рекли да је то глупост сто он прица. Да би илустрирао сиромаство рекао је да су морали позајмити масину за писање да би имали на цему писати скецеве.Онда је прицао о Зениту за којега је рекао да је увијек глумио папке насто се један дио публике слатко насмијао. Итд.Интересантно је да је књига за коју ја сматрам да нема неку вецу вриједност могла да се надје на сваком киоску,у свакој књизари,продавници .Неле је био јако цест гост у тв и радио емисијама тако да су цак неке бабе које нису ниста процитале од основне сколе купиле књиге.Углавном да би се то све постигло мора да се има наклоност оних који одлуцују ста це се стампати и цитати код нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

16.02.2015 09:44

Из Сарајева су отишли сви они који су нешто вриједили на културном и уопште умјетничком плану. Отишао је Горан Бреговић, Здравко Чолић, Неда укареден, Емир КУстурица Неле Карајлич. На жалост Бошњака отишли су и неки Бошњаци и Хрвати. Да буде још упечатљивијие нико од њих се не враћа у Сарајево. Запитајте се због чега. Ја знам одговор, али вам нећу рећи. Приговара се Карајлићу да је свашта говорио 1992. године, а један од најбучнијих антисрба је током деведесетих био Емир Хаџихафисбеговић. Потражити на yоутубе све његове ратне говоре. А онда је брже-боље потчао у Београд д снима филмове. Иста ствар је и са Дином Мерллином. Еа па сада ми кажите ко је толерантан и мирољубив.

ОДГОВОРИТЕ
Name

истоцно сарајево

16.02.2015 10:12

100 % си у праву....не контају они то. Они мисле да смо ми Срби њима несто дузни да је Београд дузан да их прихвати и напуни дзепове еврицима. Кад треба прицати против Срба онда су први и Дино и Емир и Ханка и остали, па кад нестане парица подвију реп, полизу сто су по***ли и оду мало до БГ да им Срби напуне дзепове.

Name

са

16.02.2015 10:57

По твојој логици сви који напусте БЛ то је зато сто је то ,лос,град. Није ни БЛ као сто је некад било,данас су само Срби,а прије је било преко 50 посто Босњака и Хрвата. Напустила Романа,Борис Резак итд, сви бјезе, лијепо би било када би се гледало све у сирем контесту а не само на Сарајево. Свако добро добрим људима.

Name

дејан.бл

16.02.2015 09:49

Он и није био у Сарајеву. Био је у Истоцном Сарајеву у Републици Српској

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Дејана

16.02.2015 11:15

Ти који си у БЛ очито одлично знаш гдје је Коноба Лука па велиш да није био у Сарајеву него И.Сарајеву... Дај мало гуглај, нађи мапу и Конобу, видјећеш да је у Центру Сарајева.Шта ти иде у прилог ако ставиш дезинформацију..? То ми никада неће бити јасно.

Name

Јаца

29.03.2018 23:22

Не требао је остати у Сарајеву па да заврси у неком од логора. Нисам националиста али у рату је тако било.

Name

За Драгана

16.02.2015 10:12

Ста мислис,да су гранате падале на Теразије,да ли би Београдјани били толерантни?Неле није осјетио рат и није имао потребе се тако негативно експонирати према родјеном граду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јелена

16.02.2015 19:03

Како није осјетио рат? Па побјегао је да би извукао зиву главу... А како су просли Срби који су назалост остали у Сарајеву, то само они знају....

Name

светац

16.02.2015 20:05

Падале су друже од Нато пакта па Срби не бацише ни једну бомбу на западу.

Name

дотт

16.02.2015 10:15

Кад мозе Дино Мерлин у БГ сто не би и Неле у СА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XY

16.02.2015 10:22

Ја,колико знам нико нема проблема да додје у Сарајево осим Неде Украден,Нелета Карајлица и Кустурице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љиљана

16.02.2015 10:23

Нико не мозе заборавити родни град,а оно сто смо презивјели 90тих донијело је нове људе,нова правила.Које мултиетницно Сарајево колико има осталих,довољно је видјети коментаре на Клиx па ти буде јасније засто се људи не врацају у своје градове!Дино и његова пјесма о Алији,изјаве и оде у Београд и напуни три Арене,а овај досао попит пиву и то не смије?

ОДГОВОРИТЕ
Name

саса сарајево за љиљану и дотт

16.02.2015 10:56

Дино је у Београду гостовао и вратио се у своје родно Сарајево.За разлику од њега Карајлиц јос увијек гостује у Београду,и умријет це као београдски гост.А за неупуцене,Брега нормално и редовно долази својој куци у Сарајево,гдје има све пријављено и он и његова породица (адресе, пословање итд) и осјецају се ко своји на своме,сто је и нормално.Е сад сто пуно путују и имају куце станове и послове сиром планете,па и ја би да сам на њиховом мјесту.Цола је одувјек тезио Београду,и тамо би сигурно отисао и да није било рата,јер је то ипак била метропола еx. yу. А немања и карајлиц су пљујуци по својим суградјанима, сколским друговима,и онима с којим су одрасли заувијек за собом затворили врата. Сарајеву издају не праста.

Name

мањински требињац

16.02.2015 10:49

Др Неле Карајлиц наравно да има право да се врати у свој град ста год да је говорио, мени се лицно не свидја то сто је говорио из зала за прослим временима а да би некога увриједио, и он стависе полазе прво на Сарајево него ови грмаљи сто су се сјатили око дзамија мислеци да је то Сарајево, мада ми је лицно зао сваког цовјека који је пропатио због проклетог рата медју којима сам и сам па сад труХнем у некој забити у Данској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

давуд

16.02.2015 11:25

За неупуцене и оне који воле зивјти у лази, или се позивати на несто непровјерено,а видим овдје их има јако пуно. Неки наводе и цифру како је из Сарајева (данасња територија Кантона Сарајево) одселило или протјерано 200.000 Срба, па цак и висе. Попис из 1991. године (подруцју Сарајева су припадале и опстине које се и данас налазе ту гдје јесу и припадају Истоцном Сарајеву, рецимо Пале, Трново, Новом Сарајеву је припадала данања Лукавица, тамо тај дио Војковица припадао данасњој Илидзи, дио насеља на периферији који се сада зове Истоцни Стари Град и сл.) Попис из 1991. године, подруцје Сарајева укупно: 527.049 становника Бошњаци - 259.470 (49,23%) Срби - 157.143 (29,81%) Хрвати - 34.873 (6,61%) Југославени - 56.470 (10,71%) остали, неопредијељени и непознато - 19.093 (3,62%). Они који су се изјаснили као Срби по опсинама: Центар 16,631 Стари Град 5,150 Ново Сарајево 32,899ту је припадала и цијела данасња Лукавица и насеља око Враца а сада су у саставу Истоцног Сарајева, Нови Град 37,591 Илидза 25,029(Такодјер садасње подруцје Истоцне Илидзе је било дио Илидзе), Хадзици 6,362 Трново 2,059 (Сада 90% опстине је у саставу Истоцног Сарајева), Илијас 11,325 Вогосца 8,813 Пале 11,284 (95%опстине данас припада Истоцном Сарајеву). Јако битно напоменути да Град Сарајево у урбаном смислу цине и увијек су циниле опстине Стари Град, Центара, Ново Сарајево, Нови Град, мозе се реци и строги центар Илидзе, гдје је опет зивјело најмање становника, вецину опстине су цинила приградска насеља. Према томе, у Граду Сарајеву је зивјело укупно 361,735 становника, Босњаци 182,503, Срби 92,271, Хрвати 24,241, Југословени 47,083, остали 15,637.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦпбИН

16.02.2015 13:59

А што не наброја избјеглице из средње Босне који су се били "скрасили" по Илиџи и Вогошћи тих 3 године. Њих је било колико и Југословена гарант. Можда је цифра од 200.000 пренапухана мало као и све из рата али није много ни разлика велика. Осим тога бар 40-50% изјашњених Југословена су такође били Срби (који су вјеровали у југословенство).

Name

истоцно сарајево

16.02.2015 14:01

Надји босњака на попису из 1991 ја цу ти куцу поклонити. Тад сте јос били Муслимани.

Name

Давуд

16.02.2015 11:36

Јос несто, када се говори о Сарајеву и о протјеривању, људи који не знају или они злонамјерни увијек мисле на Град Сарајево, на цетири опстине. Јос несто сто је јако битно, потписивањем Дејтона, Момцило Крајисник је јавно путем ТВ-а и радиа данима позивао да се Срби иселе са подруцја Сарајева која су интегрисана у подруцје Федерације и ти људи нису ни доцекали "муслимане" да их протјерају, отисили су на позив. Да ли су страхови били оправдани, ста би било да су остали о томе би се могло дискутовати, али не улазим у то, мозда су били у праву мозда нису, закљуците сами.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Етф81

16.02.2015 12:37

Колико знам оним који су остали се није нико светио. Ја сам се од Марта 1996, као "досљо" на Грбавици, друзио и са Гораном, Јованом, ... а окорјели сам Босњо и нисам југоносталгицар :) Имали смо заједницких проблема са Фоцанском багром с Грбавице 2 :)

Name

сарајлија

16.02.2015 12:26

На све ове васе глупости сто писете једна информација.Срђан Јанковиц,отац овог господина је био у Сарајеву и у јесен те 92 године се разболио у свом стану на Маријин Двору те су му требали врло ријетки и у то доба скупи лијекови.Сва раја се разлетила да набави те лијекове за драгог професора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дотт

16.02.2015 13:04

xy - Како немају проблеме за долазак у Сарајево, јелде и у Добровољацку долазе без полицијске пратње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сви

16.02.2015 13:06

сте пукли ко кокице..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

17.02.2015 16:10

Само ти ниси идиоте.

Name

ре небитно

16.02.2015 13:28

Ово ме необично подсјећа на химну санџаклија, или боље рећи њихову аутобиографску пјесму. Будала живи гдје је рођен а паметан гдје му је боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сарајбл

16.02.2015 13:30

Ако добро разумијем неке коментаре, Срби (било који број) су из Сарајева отишли туристички.?Ја нисам Наравно да нису!Али мислим да је доста те мржње висе И да ли можемо да живимо нормално након ДВАДЕСЕТ година од краја рата?Можда би И могли да смо сви бар мало нормални.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре бошњак

16.02.2015 13:30

Мржња и завист је опака болест која разара човјеку ум и од њега прави животињу.Појединци се од те болести никада не излијече. Ти си појединац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дадо

16.02.2015 13:34

Најреалнији коментар на Нелетову књигу на питање новинара је дао његов бивси пријатељ Давор Суциц, познатији као Сејо Сеxон О Вашем односу са Нелетом Карајлићем се мање-више све зна, па ме једино занима јесте ли читали његову књигу "Фајронт у Сарајеву"? "Нисам прочитао, али јесам неке дијелове који су објављени у штампи и морам рећи да сам неугодно изненађен Нелетовим погледом на догађаје у којима су мање-више актери и свједоци били његови пријатељи. Многи су били пренеражени, али то је његово легитимно право. Мемоари су такви да више служе његовом аутору него читаоцима".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др Нелеј

16.02.2015 13:43

Он није пуском и тих сад одјеном 200000 Срба протјеран из Сарајева вец позивом српског политицког руководства, то је истина назалост. А моземо се ми и тјесити ако нам је лаксе да нас је неко отјерао пуском...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре давуд

16.02.2015 13:44

Био би реалан да си поред ових показатеља навео и упоредне садашње показатеље о броју становника у Сарајеву према националној структури.Друго о добровољном одласку Срба из Сарајева у било које вријеме, дали 1992. године када су убијани и прогоњени или 1996. када су отишли због страха од терора, нема ни говора.Ја сам Сарајлија и протјеран сам из мог града без права повратка јер ми је 1996. године комплетна имовина намјерно порушена.На мој захтјев да ми се додијели донација за обнову куће, речено ми је да кућа није уништена у ратним дејствима.Довољан разлог да одем и данас фала Богу срећно живим у једном граду у Републици Српској.Искрено, када видим садашњу структуру становника у мјесту гдје сам прије рата живио, не пожелим да се вратим. Нису то ти људи-Сарајлије.Желим ти срећан живот у мом граду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Давуд

17.02.2015 14:51

Па ја баратам цињеницама и не зивим у лази, тако да нисам ни могао навести садасњу националну структуру становника Сарајева, попис је тек био и не знају се јос резултати. Цињенице су исто да су људи отисли из страха углавном, како 1992. тако и 1996. године, као сто су и цињенице да је огромна вецина Срба напустила Сарајево 1992. у ноци пред само рат и то заједно са 90% припадника полиције српске националости, који се само то јутро и дан једноставно нису појавили на посао. Такодјер је цињеница да су постојали "Казани", да је постојао Цацо, да су се десили злоцини, али и да су током рата у Предсједниству сједили Срби, у Влади, да је 30% састава специјалне Викицеве јединице били Срби, да нико није "покупио" Србе у аутобусе и "истресао" их ван град, да је то исто САрајево било у потпуном окрузењу и да су припадници српског народацетири године немилице терорисали и убијали све зиво и мртво у тој сарајевској котлини, да је у граду Сарајеву било на хиљаде припадника УН-а,стотине страних нивинара из разних дрзава и да су сви исто видјели и извјеставали о истоме. Нису извјеставали о ономе о цему ти писес овдје не зато сто су мрзили Србе вец зато сто се неке ствари једноставно нису десиле, тако да сада прица да је у Сарајеву убијене хиљаде и хиљаде нема никакво упористе ни у цему и код било кога осим код људи који измисљају и лазу. А то да ти куца није обновљена ако је била срусена лазес као пас, донације нису давали "муслимани", вец странци, тако да си је обновио и онда продао.

Name

Коноба

16.02.2015 14:49

Мислим да је ова коноба у Источном Сарајеву? Не знам да има Лука у Сарајеву? Можда као лука (за бродове)?

ОДГОВОРИТЕ
Name

залејде

16.02.2015 15:24

Па писало на периферији или предградју Сарајева а не у центру.

Name

за Коноба

16.02.2015 16:43

Слабо мислиш. Коноба Лука је у центру Сарајева (ул Мака Диздара).

Name

РЕ-Дотт

16.02.2015 15:11

Ко је гранатирао Сарајево од 1992-1995?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре сарајлија

16.02.2015 15:12

Геста за похвалу и дивљење, али нажалост било је и оваквих догађаја. Полицајац Петровић П. у априлу 1992. године улази у станицу полиције Ново Сарајево да пријави крађу са свог возила. Прилазе му припадници зелених беретки, легитимишу га и када су утврдили да је Србин,убују га.Зашто, само зато што је Србин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за па

16.02.2015 15:16

Мора да зивис у једносмерној улици.Просетај мало и двосмјерним улицама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ре дотт

16.02.2015 15:32

Твоје питање отвара и друга питања на која треба дати одговор, кад тад. Ко је гранатирао Илиџу,Грбавицу, Вогошћу, Илијаш, Хаџиће, Трново од 1992 до 1995.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА Дотт

16.02.2015 15:39

НИКО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Навијац

16.02.2015 15:41

Залости ме расправљање по порталима о томе ко има, а ко нема право на зивот и слободу. Неле је цовјек, као и свако од нас. Има право да зиви, мисли, говори и да се креце куд му је воља. На вама је да одлуците хоцете ли га слусати, игнорисати или остати равнодусни. Порука појединим коментаторима са једне стране је да јавни линц неистомисљеника открива трагове дивљаства у вама. Порука коментаторима са друге стране је да цињеница да је Неле из истог народа као и ви није васа обавеза да га подрзавате. Неле има ексклузивно право на своје мисљење, ставове и афинитете. Он је слободна индивидуа која мозе да се креце и говори о себи на нацин како он то мисли да треба. Било каква расправа и ограницавање Нелетових или нецијих других права је напад на његову слободу као цовјека. Запитајте се и једни и други, и они који га нападате, а и они који га браните, јесте ли били поред њега кад је он дозивљавао своју биографију? И једноставно, ако га волите, волите га, ако не немојте, али да ви одлуцујете смије ли неко слободно ходати земаљском куглом... јер то је мало болесно. Мозда се овај мој коментар неце свидјети вецини, али ми то није ни вазно. Све ме подсјеца на средњи вијек и лов на вјестице кад је требало само прстом упријети и ломаца ти не гине. Пустите Нелета да надје своју срецу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Критика

16.02.2015 16:32

Не слазем се с тобом.Све сто је јавно стампано или рецено мозе да буде критиковано.Посебно ако то ограницава моју слободу или ствара лос друствени амбијент.

Name

Мокеизтузле

16.02.2015 18:36

Интересантно колико сарајлије Нелету завиде одлазак из града који су напустили сви који су имали могућност да се испале. Мислим да су се на њему кола сломила за све ружно сто се у рату догадјало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босњак

16.02.2015 20:23

Е мој едо док нам је таквих као ти нетребају нам други непријатељи. Док сте ви тузлаци сетали градом досље су браниле Тузлу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спидермен

17.02.2015 10:13

Бошњак,окрени се.

Name

ЈБ

17.02.2015 08:06

Мени не смета шта је Неле отишао почетком рата (многи би да су могли и знали шта се спрема), не смета ми ни што је одабрао страну у том рату и попљувао свој родни град (свако има право на мишљење и став), не смета ми ни што је дошао у Сарајево - није чинио злочине, подстицао на злочине и има право да иде гдје хоће, слободна смо земља (бар формално). Оно што мени лично смета је кориштење службених полицијских ресурса на обезбјеђење ПРИВАТНЕ забаве, и то од новца који уплаћују порески обвезници, исти они на које се мало мало припуца или припријети ножем од стране кримоса, или оних којима се сваку ноћ запали по једно ауто случајним одабиром!!! Јако бих волио знати ко је именом и презименом затражио и ко је одобрио службено полицијско обезбјеђење?

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан

17.02.2015 10:42

Неле је сарајлија и има право доци у свој град и прицати о њему ста зели јер је његов град а о граду не требају и не смију прицати људи који су у њега досли са стране...Неле увјек си добродосао у своје Сарајево.Сви се сјецамо твојих пјесама легендо...АБИДЕ РЕЦИ НАМ ДЕ ДАЛ ТИ МАЛИ СКУПЉА СТАРЕ НОВИНЕ,ЈОК МОЈ БУРАЗЕРЕ РАДИ У ПОСЛУЗИ КРАЈ ТРЗНИЦЕ.ЛЕГЕНДЕ ЗИВЕ ВЈЕЦНО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ЈБ

17.02.2015 14:19

У чему је он попљувао град Сарајево.Он је изабрао праву страну, страну у којој није било Јуке, Зуке, Цаца, Крушке и других злотвора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Покојник

17.02.2015 14:39

Неле је једноставно мртав и изгубљен цовјек. Одласком из Сарајево, сто је његов неупитни избор, је умро као медијска звјезда и појава. Нико као он се дицио са Сарајевским духом. Сву каријеру је упаковао у Сарајево. То му је донијело велику популарност али га је то угравирало као појаву и дио његове персоне. Катастрофалну греску је направио одсјецањем свих веза са Сарајевом и конверзијом у глупог националисту налик оним из његовим надреалистицким скецевима. Да је био мало мудрији данас би опет био мега-звијезда, како у БиХ тако и дјелом ван БиХ. Овако је празна конзерва, за људе у БиХ он је мртвац. Мислим, ко да га слуса и на основу цега без обзира гдје се налазио и којој опцији има субскрипцију. Ко да гледам данас је могао имати своје пројекте, зезати политицаре, исмијавати нас саме, имати понеки ноцни схоw, а да не говорим за Забрањено Пусење. Неле, ниста од 'бурека у свемиру'.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко-Бања лука

17.02.2015 15:01

Какави коментари. Чињеница је да је пре рата 91.који су муслимани и почели Сарајево било други највећи СРБСКИ град.Колико је СРБА данас у Сарајеву?Колико је Срба у Загребу или овако у цјелој педерацији и цјелој хрватској?Колико је муслимана у Бања Луци,хрвата?Како то да дино мерлин може пјевати у Београду,северина а СРБИ у Сарајеву и у загребу не? Есад само још не писмени могу да мисле и даље да су СРБИ криви за рат и нацисти или злочинци,то су страни медији преносили само изјаве не пријатеља и тако направили слику да нас бомбардују.Зато ЖИВЕЛА САМОСТАЛНА РЕПУБЛИКА СРПСКА И ЊЕН ПРВИ ПРЕДСЕДНИК КАО И ГЕНЕРАЛ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Милојака из Бања Луке

17.02.2015 15:55

Попиј један бенседин !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Писоња

17.02.2015 16:07

- Већ годинама сам у сталном контакту с Нелетом. Звао ме три пута, а прије пет-шест дана и позвао да дођем на промоцију на Јахорину, да ми потпише књигу. Рекао сам да нећу да се налазим с њим по Палама или Јахорини и да дође код мене у "Шеталиште" или да се нађемо код заједничког пријатеља Мачка у његовом кафићу на Добрињи. Он није прихватио јер, као, тамо долази нека сарајевска раја која му не одговара - каже Табаковић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кокп

17.02.2015 16:13

По коментарима се може видети колико има болести медју народима а што се тиче Нелета не занима ме где иде ,шта ради или шта мисли!

ОДГОВОРИТЕ