Видео: Мо опет на терену и то са Сабатини!

Некадашња репрезентативка Југославије Моника Селеш вратиће се на терен у егзибиционом мечу против велике ривалке Габријеле Сабатини из Аргентине.

Тенис 14.02.2015 | 11:40
Видео: Мо опет на терену и то са Сабатини!

Две тенисерке одиграће меч у легендарном ’Медисон Сквер Гардену’ и то ће бити реприза епског финала Завршног турнира од пре 25 година.

Селешова је тада савладала Сабатини резултатом 6:4, 5:7, 3:6, 6:4, 6:2, иако је губила са 2-1 у сетовима. Играло се на тепиху, а Моника је имала само 17 година.

„За мене је један од најтужнијих тренутака био када се Завршни турнир преселио у Немачку. ’Гарден’ је био савршен, трибине су биле веома близу и могли сте да осетите енергију. Као играч уз то само напредујете", рекла је Селешова.

Тај меч игран је у три добијена сета.

„Увек сам волела да играм у три добијена сета, лакше је доћи до изједначења ако се крене спорије. Мислим да су девојке дефинитивно спремне да играју на пет максималних сетова и мислим да би много забавније било да је то случај у полуфиналима и финалима Грен слемова“, казала је ’Мала Мо’.

Историја дуела две тенисерке почела је на Мастерсу у Мајамију још 1988, када је девојка рођена у Новом Саду имала само 14 година.

„Она је већ била звезда, а ја сам играла свој први вечерњи меч. Била сам потпуно опседнута њеном појавом, али је она увек била дама на терену, било да губите од ње или водите“, додала је Моника која је тај сусрет изгубила са 7:6, 6:3.

Брзо је бивша репрезентативка Југославије и САД преокренула ствари у своју корист (11-4), али ју је несрећни случај из априла ’93 онемогућио да постане једна од најбољих у овом спорту. Управо је Габријела Сабатини била међу реткима која је у тренуцима после упада навијача на терен и убода у леђа, тражила да се прва позиција на којој се Моника налазила „замрзне“.

„Размишљала је као људско биће, а не о количини долара. То осликава њен невероватан карактер“, истакла је освајачица девет Грен слем титула.

Меч у ’Медисон Сквер Гардену’ на програму је 10. марта, а после две сјајне тенисерке на терен ће изаћи Роџер Федерер и Григор Димитров.

Коментари / 0

Оставите коментар