Ухапшени граничари због мита

Припадници МУП Србије ухапсили су три полицијска службеника Регионалног центра граничне полиције према Републици Бугарској због сумње да су примили мито.

Србија 13.02.2015 | 16:56
Ухапшени граничари због мита

Како се наводи у саопштењу МУП-а, Сектор унутрашње контроле тог министарства, по налогу Вишег јавног тужилаштва у Врању, ухапсио је и одредио задржавање до 48 сати С. М, С. К. и М. И.

Постоје основи сумње да су С. М, С. К. и М. И, у својству службених лица, захтевали и примили мито, како у оквиру својих службених овлашћења не би извршили службену радњу коју су морали да изврше, објашњено је у саопштењу.

Они се сумњиче да су крајем јануара ове године, после наласка осам држављана Авганистана који су без путних исправа на илегалан начин ушли из Бугарске у Србију, привели мигранте до просторија станице граничне полиције Сурдулица - Стразимировци и од њих захтевали и узели 530 евра и мобилни телефон.

Постоје основи сумње да су мито узели како не би предузели службене радње које су морали да предузму у складу са Законом о заштити државне границе, већ су свих осам држављана Авганистана службеним возилима одвезли на државни пут за Црну Траву, где су им омогућили да наставе кретање на подручју Републике Србије, без подношења захтева за покретање прекршајног поступка.

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

закон

13.02.2015 16:11

Изгледа да закони не постоје за те Границаре.Али постоји неко ко и њих контролисе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја...

13.02.2015 16:41

...мислио ухапсили оног са златном огрлицом (око 35-36г )на прелазу Каракај и некад је и на старом мосту у Малом Зворнику. Њега више занима гдје идеш, што идеш, шта носиш у торби него документи.

ОДГОВОРИТЕ