Упознајте пет најстаријих жена на свијету

Упознајте пет најстаријих особа на свијету и откријте њихове тајне дугог живота. Сви ће признати да је сјајно доживјети стоту годину живота, али и истаћи да је још боље када живите добро и здраво.

Свијет 12.02.2015 | 17:51
Упознајте пет најстаријих жена на свијету

Вјеровали или не, на свијету постоји пет особа које су рођене прије 1900. године. Преживјеле су свјетске ратове, потонуће Титаника, али и још много тога.


Мисао Окава из Јапана ће у мјесецу марту напунити 117. година и најстарија је особа на свијету.
Окава је рођена у Осаки у Јапану 1898. Постала је најстарија особа на свијету након што је преминуо Јироемон Кимура 2013. године. Окава живи у дому за пензионере и једе три оброка дневно. Јако воли суши, који једе бар једном мјесечно. Важније од дијете за њу је мото: "Једи и спавај и живјет ћеш дуго", а додала је и то да се особа мора научити одмору.

 

Гертруда Веавер из Акрансаса је најстарија особа у Америци са 116. година. Живи у дому у којем има сву потребну његу за старе, али је и даље релативно активна. "Морате слиједити Бога. Не слиједите никога другог", поручила је Веавер за свој 116. рођендан и додала како треба бити послушан и поштовати законе. "Слиједим Бога много година и још се нисам уморила."

Жералин Телеи (115) је одрасла на југу, а у браку је била 52. године, до супругове смрти. Живи са кћерком и ужива се играти са пра-пра-пра-унуцима. Њен савјет за дуг живот је: "Не чините другима што не бисте вољели да други чине вама."

Сузана Мушат Џонс из Њујорка има 115. година. За доручак воли јести шунку и пржена јаја, што на прву и није здрав рецепт за дуг живот. Ипак, једини здравствени проблем који има Џонс је висок притисак. Воли моду и поручује: "Никада не можете бити довољно стари да облачите лијепу одјећу."

Италијанка, Ема Морано-Мартинез (115), рођена је у новембру 1899. године. Када је имала 20. година љекар јој је препоручио да сваки дан поједе једно сирово и једно кухано јаје. До данашњег дана Ема то практикује, као и лагану вечеру уз једну чашу млијека. Рано одлази на спавање и рано се буди.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЈА

12.02.2015 17:44

Свака њима част, али ја не бих волио да живим толико дуго у овоме Свијету!!!

ОДГОВОРИТЕ