Новак: Дубаи треба да буде Мастерс!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је да турнир у Дубаију заслужује да постане један од Мастерса у календару АТП тура.

Тенис 10.02.2015 | 21:00
Новак: Дубаи треба да буде Мастерс!

Ђоковић је четири пута тријумфовао у Дубаију, а и ове године ће учествовати на турниру који је на програму од 23. до 28. фебруара.

Турнир у Дубаију најбољи тенисери сматрају једним од најомиљенијих у категорији оних од 500 бодова, а од 2003. сваке године, осим 2007. године, проглашаван је за најбољи у својој класи.

„Дубаи дефинитивно заслужује да организује Мастерс, по мом мишљењу. Мислим да би се многи тенисери сложили са том чињеницом, зато што је у питању јак турнир, а има и потенцијал. Не знам ни за једног тенисера који мисли нешто негативно о овом турниру. Напротив, сви желе да турнир траје дуже, као што је случај у Индијан Велсу и Мајамију“, рекао је Новак.

Српски тенисер је истакао да се сви осећају сјајно док играју у Дубаију.

„Људи овде дефинитивно воле тенис. Велика је посећеност и трибине су готово стално пуне“, нагласио је Ђоковић.

На овогодишњем издању турнира у Дубаију учествоваће тројица од четворице најбољих на свету, уз Ђоковића, тамо ће се наћи и Роџер Федерер и Енди Мари.

„Седморица или осморица играча из Топ10 учествују на турниру и то довољно говори. Организатори раде одличан посао да би привукли најбоље на свету. Људи овде су веома љубазни, посебно они који су задужени за организацију и ја се у Дубаију осећам као код куће“, нагласио је Ђоковић.

Турнир у Дубаију ће за најбољег тенисера света бити први на којем ће учествовати после освајања титуле на Аустралијан Опену.

Коментари / 0

Оставите коментар