Клајстерс у новој улози - директорке!

Легендарна белгијска тенисерка Ким Клајстерс импресионирана је напретком младе Канађанке Јуџини Бушар.

Тенис 10.02.2015 | 19:20
Клајстерс у новој улози - директорке!

“Прошле године играла је толико добро на Грен слем турнирима. У Паризу сам је видела како вежба у теретани – била је одлучна и дисциплинована, тим се издвајала“, рекла је Клајстерс, која сада радио као директорка турнира у Антверпену, а управо је Бушар први носилац.

“Она је ’комплетан пакет’ за турнир, навијаче, спонзоре, за све. Драго ми је што ће бити овде и што ће је навијачи упозноати – млада је и пред њом је велика каријера“, додала је Белгијанка.

Клајстерс каже да јој се допада улога директорке на турниру у Антверпену, који се вратио у WТА календар први пут од 2008. године.

“Сада сам некако са друге стране у односу на играчке дане и много са научила. Постоји много ствари о којима као играч ни не размишљаш – само претпостављаш да ће све бити организовано како треба и уопште не знаш колико напорног рада стоји иза тога. Моја перспектива сада се променила. Такође, задовољна сам кад видим да се спроводи оно што смо се договарали на састанцима, а узбуђује ме и то што су ми дани разноврсни – комуницирам са играчима, са спонзорима и са WТА, а могу мало и да гледам тенис“, додала је 31-годишња Ким, која је и као тенисерка била омиљена међу колегиницама.

Током каријере Клајстерс је укупно освојила 41 титулу, од тога четири на Грен слем турнирима – три пута УС опен (2005, 2009, 2010) и једном Аустралијан опен (2011). Такође, два пута је играла у финалу Ролан Гароса (2001, 2003) и у полуфиналу Вимблдона (2003, 2006).

Коментари / 0

Оставите коментар