Арапски луксуз у Трнову

После потврде да бројни држављани из арапских земаља купују земљу у околини Сарајева и не питају за цену, из града на Миљацки јуче је стигла нова вест која потврђује да Арапи дефинитивно "освајају" Босну и Херцеговину!

Босна и Херцеговина 04.02.2015 | 08:05
Арапски луксуз у Трнову

Готово невероватно зазвучала је информација коју су јуче обелоданили представници приградске сарајевске општине Трново и компаније "Бурој" из Уједињених Арапских Емирата о градњи туристичког града у Трнову вредног чак 4,5 милијарди КМ!

Наиме, у овој малој општини која је после рата подељена на два дела, од којих је један део припао Федерацији, а други Републици Српској, најављена је реализација највеће послератне инвестиције у БиХ! Арапи ће, како је најављено, интегрисани туристички град "Бурој Озоне" градити на подручју федералне општине Трново, дакле у Федерацији БиХ.

Вест која је јуче прострујала свим медијима у БиХ долази само неколико дана након сазнања да велики број држављана арапских земаља купује на стотине хектара земље у околини Сарајева, а посебно су заинтересовани за локације у општинама Илиџа и Хаџићи, где је пре рата живео значајан број српског живља, али и у већинској хрватској општини Кисељаку, такође у близини Сарајева.

Исмаил Ахмед, директор фирме "Бурој" рекао је да ће мегатуристички комплекс садржавати хиљаде стамбених јединица, хотела, трговачких центара, као и сву другу друштвену инфраструктуру. Укупна вредност овог пројекта је, како је наведено, око 4,5 милијарди КМ.

Како је истакнуто на потписивању протокола о градњи, ово неће донети само директне приходе за туризам БиХ, него и прилике за запослење и хиљаде нових радних места. Исмаил Ахмед, из фирме "Бурој" из Емирата напоменуо је како ће "Бурој Озон" бити највећи пројекат ове врсте у регији и шире и најавио да је потписивање протокола о градњи великог туристичког комплекса само први корак ка изградњи партнерства ове фирме са БиХ.

Појаснио је како је "Бурој" водећа компанија за урбанистички развој и посвећена је томе да постане јак партнер БиХ у развијању огромног туристичког потенцијала који БиХ има.

- Ваша прелепа земља са својим богатствима пуна је потенцијала, а овде смо дошли да радимо са домаћим властима као партнери у циљу обезбеђења профита и бенефиција од нашег заједничког пројекта - рекао је Ахмед.

НАЈВЕЋА ПОСЛЕРАТНА ИНВЕСТИЦИЈА

Начелник општине Трново Ибро Берило рекао је како ће се у Босни и Херцеговини први пут изградити туристички комплекс који ће по својој величини и вредности инвестиције представљати највећи пројекат ове врсте на подручју Југоисточне Европе и шире.

- Мислим да се ради највећој инвестицији у БиХ после рата. Ово је историјски дан за Трново, те значи много не само за развој Трнова, него и Кантона Сарајево и читаве БиХ - рекао је Берило.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

МУХАМЕД

04.02.2015 07:14

Ако неће брдо Мухамеду, хоће Мухамед брду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Груја

04.02.2015 08:14

Нема од тог ништа. Гдје може да се ради посао без Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истоцно Сарајево

04.02.2015 08:22

Не знам ста да мислим... у неку руку ми из И-Сарајева добијамо исто послове, у другој руци мени је то све мало сумњиво... видјецемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан

04.02.2015 08:56

Нема од тог ниста вјерујте ми

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трнов

04.02.2015 09:04

Нема од тог ништа , не што арапи неће да улозе тај новац него што ова дрзава није за то .Биће покрадени преварени .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тузлак

22.02.2015 09:30

Друг, с тобом се слазем у потпуности.... Ова наса гамад од политицара це одмах тразити себе..... Не би се цудио да су политицари вец покуповали земљу па препродају за огромне новце...

Name

Геограпхy

04.02.2015 10:37

Ако ово буде истинито онда ће бити добро јер шта значи 4,5 милијарде марака за ову земљу која грца у дуговима и шта ће то значити када говоримо о запошљавању, прво то ће бити јака финансијска инекција грађевинском сектору, а касније и другим секторима јер је логично да ће велики број људи добити посао у тим хотелима, трговачким центрима и на одржавању тог комплекса, али код нас у Босни и Херцеговини увијек има оно "АЛИ" ради ли се овдје о некој муљажи или су људи стварно дошли да уложе али ће се наћи наши неки локални бандити политичари који ће гледати како да извуку интерес за себе па ће се људи једноставно покупити и неће овдје уложити ни марку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Овако

04.02.2015 10:57

Он планира зарадити дупло на томе. Ви треба да размислите ста он зна, а ви то не знате. Имат це јефтину радну снагу, покорну, помоц у избјегавању дадзбина. Продават це мјеста онима који хоце у ЕУ или близе. Мозда имате и злану руду негдје. Углавном не рацунајте да ви 'церупате' Арапина. Он 'церупа' тако се обогатијо јер из његове земље има их на социјалној овдје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре овако

04.02.2015 12:12

Гдје су Арапи из Емирата на социјали?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

04.02.2015 16:39

Па да дају толике паре њима би Бакир и Додик дали Федерацију и РС-у,а не само пола опстине,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скандинавија

04.02.2015 17:40

Из Кувајта, Саудијске Арабије итд. И ја сам се цудила али тако је. Азил тразе нон-стоп. Игром слуцаја сам радила у Заводу за усељениство и ту су ме уцили програму за регистровање азиланата. Те сам цитала. Имена сам заборавила по слузбеној дузности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тузлак

04.02.2015 21:01

Кад ово баја цује преци це на ислам..

ОДГОВОРИТЕ
Name

босанко

04.02.2015 23:09

ма хајд кад це правити Београд на води мозе и Трново у планини

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

06.02.2015 05:46

Па није то Рус биједа него Арап

ОДГОВОРИТЕ