Најскупља приватна школа на свијету

У Швајцарској се налази приватна школа чији студенти зиме проводе на ски стазама, а лета на обали живописног Женевског језера.

Занимљивости 01.02.2015 | 10:32
Најскупља приватна школа на свијету

Годишња школарина за институт Ле Росеи је веома велика и уопште га није лако уписати.

Оне који успешно прођу тежак и ригорозан процес уписа чека живот пун привилегија, преноси неwс.цом.ау.

Институт стар 135 година нуди најбоља предавања из уметности са најбољом опремом, концертну халу са 1.000 седишта и коњички центар са 30 коња.

Студентима је на располагању и велика јахта на Женевском језеру, као и спа центар у коме могу да се опусте.

Иако најстарија приватна школа у Швајцарској наглашава да новац није главна ствар при упису, годишња школарина тврди супротно јер износи 175.000 долара.

Предавања су на енглеском или француском језику, а студенти уче и додатна 3 језика.

Што се тиче објеката, школа поседује просторије за компјутерске науке, велику библиотеку и зграду са 179 соба од којих скоро свака има засебно купатило.

За спољашње активности на располагању су тениски терен, базен и голф терен.

Познати и имућни студети захтевају и висок ниво заштите који обухвата покривеност целе школе камерама и чуваре који стално патролирају.

Хуманитарне акције су нешто што је веома заступљено у овом институту јер управа школе сматра да је веома важно да имућне особе помажу онима који нису материјално обезбеђени.

Неки од славних студената ове школе били су и: Раниер-принц Монака, бивши ЦИА директор Ричард Хелмс, деца Елизабете Тејлор и многи други.

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар