Политичаре у БиХ чека тежак живот

Нови хладни рат је почео, али не видимо агресора, нити сукобљене стране. Погрешно је мишљење да овај рат воде Русија и Америка, тврди аналитичар геополитике Благоје Граховац који у емисији „Пулс“ БН телевизије открива добре и лоше стране глобализације.

Босна и Херцеговина 29.01.2015 | 22:52
Политичаре у БиХ чека тежак живот

Глобализација је за основни мото имала приватизацију што је довело до тога да су државе остале без имовине, која је прешла у руке мултинационалних компанија, од којих држава почиње да зависи. Слично се дешава и на нашим просторима гдје власт уопште не води рачуна о проблемима обичног човјека. На питање шта чека политичаре у региону, Граховац одговара.

„Демократска партија социјалиста Црне Горе је криминална, злочиначка и неофашистичка организација. Много година то непрекидно понављам, а њима остављам да питају или да ме позове тужилац да каже на основу чега па да онда идемо редом. А Милорад Додик ће тежак живот имати кад оде са власти. Бакир Изетбеговић и он, Радончић поготово, да не идем даље редом. Да, имаће тежак живот онда кад оду са власти и када им почну утврђивати одговорност, имаће тежак живот“.

Парламентаризам је данас изгубио смисао, каже Граховац, и наводи да смо ми данас дубоко у зони неофашизма јер нисмо завршили ни једну револуцију. Нико не анализира зашто је разбијена Југославија, нико се не усуђује ући у тај ризик, јер се стиже до људи који имају власт на екс ју просторима , тврди Граховац.

„Не одговара им никако да се сазна истина јер се онда њима алати владања узимају из руку. Ако сазнамо истину можда ће рећи муслимани, Бошњаци у БиХ, Срби, јој које смо ми будале. А ја кажем, јесмо будале, и то велике будале, и Срби и Хрвати и муслимани у БиХ. Ја сад кажем мом народу, ту сам рођен, имам право да кажем, јој које смо ми будале зато што нас дрипци који толико година раде то што раде и даље завађају.“

Глобализација је донијела добре ствари, демократски и технолошки развој, али и нус појаве, организовани криминал и корупцију и ситуацију да је цјелокупно богатство у рукама мање од један одсто људи на планети што доводи до социјалних фрустрација, каже Граховац.

БН ТВ

Коментари / 36

Оставите коментар
Name

оги приједор

29.01.2015 22:05

РЕАЛНО СТАЊЕ ПРИКАЗАНО У ЕМИСИЈИ И НОРМАЛАН ЧОВЈЕК,ДА ЈЕ РУСКИ НИЈЕ .ДА ЈЕ АМЕРИЧКИ НЕБИ ТАКО ОШТРО КРИТИКОВО ЊИХОВОГ ПУЛЕНА МИЛА ЂУКАНОВИЋА,ЗНАЧИ ЕВРОПСКИ ЧОВЈЕК СВАКА ЧАСТ,АЛИ КАД ЈЕ ДОТАКО ДОДИКА КАО ДА ЈЕ ДОТАКО ЛЕГЛО ЗМИЈА ОДМА СУ СЕ ОГЛАСИЛИ ЗАДУЖЕНИ ЗА ОДБРАНУ ЛИКА И ДЈЕЛА НАШЕГ ВОЂЕ,ЧОВЈЕК ЈЕ У ПРАВУ ТЕЖАК ЖИВОТ ПОСЛИЈЕ ПРЕСЛАТКЕ ВЛАСТИ ИМАЋЕ НЕ САМО НАШ ВОЂА ВЕЋ И ДРУГИ ПАВИЋ И ОСТАЛИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луда Милојка

29.01.2015 22:24

90 године сви смо отисли својим торовима , Надај бозе да убрукас нацију ........ Садби мјенали имали смо 90 године све карте у рукама од Армије па до свих приватни И друствени гиганата, СУТИЛИ СМО СВИ СВИ СВИ СВИ недај бозе да издам нацију !!!!! касно Марко на Косово стизе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

29.01.2015 22:26

Ово је прави Црногорац!, а не онај Игор Радојичић. Чо'че, прави си!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бо

29.01.2015 22:27

Па цовјек је управу !! Нема веци будала него код нас на балкану !! Треба растјерати ове гуликозе , и довести нове људе на власт !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

недјо2

29.01.2015 22:45

Јесте тезак могу мислит како це потросит украдене милионе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дивос

29.01.2015 22:52

Свако има право на своје мишљење, наравно постоји пожељно и непожељно, овај лик очигледно заступа оно пожељно, зато ту и морају доминирати антисрпски сравовви. Овде је мало просипао популистичку причу, мало о социјалној неправди, о оним барабама на власти и оним угњетаванима, плебс воли такве приче, добро се прима на ту мантру. Наравно, ту су панегирици лидерима Немачке и САД, којима је врлине немогуће побројати, на другој страни те мрачне силе Путин и Русија, а лик је очигледно у директни потомак Тарабића па је пророчански наговестио грађански рат у Русији у ближој будућности (добро, за ово је ипак мало кеширан да овако збори), или да ће ово бити опет ујединити ова регија (бивша Југа + Албанија), и то замислите постати предводник нове Европе. Ајде, ма шта нам наприча. Мало је клеветао Српску, посредно је представљајући фашистичком, самим тим ми му дођемо као наки фашисти, потенцирао је у лијепој њиховој улогу "бранитеља", а самим тим му ми Срби опет дођемо као неки агресори, тј које је по овом лику неко нахушкао, наравно овакви ликови никад неће приметити агонију и невоље Срба у Хрварској. Сад чиме је овај лик мотивисан да овако збори, ваљда он сам зна, ако је кеширан од стране НАТО ниткова да лобира за њихове потребе, у реду је, јебај га, мала гењнералска пензија, ваља живети мало угодније како се већ научило, сад што та прича подразумева пљување по властитом роду, кога брига. Ако му је ум напала опака болест звана аутошовинизам (заправо, то свакако јесте), догађа се, хоће то код преамбициозних медикритета. У сваком случају, доста злонамерности и злурадости смо чули, али то је својствено оваквим ликовима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БП

30.01.2015 17:41

Много си лош човек, а само ћу укратко то и доказати. Наиме, уколико имаш доказ да је (и од кога) Граховац "кеширан" да прича о неком рату у Русији, ја се извињавам. Или не пратиш или имаш селективно памћење (вероватније је да неко зло излази из тебе), али човек је у емисији рекао да Срби нестају у Хрватској. Онда, увек прича о западњачком лобирању као највећем проблему, те да су одређене структуре на Западу једва дочекале и потпомогле разбијање YУ. И, тебра, батали емоцијо, него укључи рацио. Шта су бре то Руси нама добро урадили (а да није био њихов интерес)? Зашто су ставили вето да не може Запад да бомбардује Сирију, а у нашем случају нису? О НИС-у да не говорим, колико су нас ојадили...

Name

Радознао

29.01.2015 23:00

А шта чека наше бијеле чизмице? Хоће ли опет преводити за СФОР или ће отворити адвокатску канцеларију пошто је магистар правних наука. Или ће полагати правосудни?

ОДГОВОРИТЕ
Name

оги приједор

29.01.2015 23:27

А КОЛИКО СИ ТИ ДИВОС ПЛАЋЕН,ЧИЊЕНИЦА ЈЕ ДА НЕМА ОТЦИЈЕПЉЕЊА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ,ЧИЊЕНИЦА ЈЕ ДА ЋЕ ДОДИИК ОДГОВАРАТИ ,ШТО НАС ЈЕ ЛАГО ДА БИ НАС ПЉАЧКО,А КАДА ЋЕ АЛБАНИЈА УЋИ У САСТАВ БИВШЕ ЈУГЕ ,САМО ГРАХОВАЦ ЈЕ ЗАБОРАВИО РЕЋИ БЕЗ СЛОВЕНИЈЕ ,ТО И АКО БУДЕ НЕЋЕ БРЗО,НАРОД ЈЕ ГЛАДАН ЊЕМУ ЈЕ СВАКИ ДАН БИТАН ,А ЧИМЕ СИ ТИ МОТИВИСАН ДА ЛАЖЕШ,ДА ЈЕ СРПСКУ ПРЕСТАВИО КАО ФАШИСТИЧКУ,СВИ СТЕ ВИ ИСТА СЕКТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дивос

30.01.2015 06:03

@ оги приједор Прво, немаш појма ко је Дивос. А овај Дивос је послао по српским порталима на хиљаде коментара, по разним темама, и сви који их читају знају и шта Дивос мисли и коме Дивос нагиње, а сигурно се теби нећу правдати. То што је дробио овај лик и што ти понављаш (народ гладан, опљачкаше нас, бла, бла) је само јефтини популизам, једна мантра коју народ воли да чује, и згодна прича да се додвори плебсу, а онда провуче своје изопачено мишљење (како се ето мора у НАТО пакт, па оно пут ка ЕУ нема алтернативу, па доста више тих Руса, и слично). И иако нисам слушао читав интервју (комбиновао сам са мечом Звезда-Алба, можда једном погледам снимак), коментарисао сам делове које сам чуо, и да, јесте рекао када је говорио о могућности осамостаљења Српске да ни Европа ни Србија не би подржали концепт фашизма, зато сам и написао у коментару посредно (мораш пажљивије читати). Ајде добро, лик показује јасне симпатије за Немачку и САД (оних који су нам о глави радили 90их), и антипатије за Русију (која нам ипак није о глави радила), његово право да тако мисли, не бих ни послао коментар, али начин на који је приказао голготу наших Срба у Хрватској, и недвосмислено се поставивши против њих је једноставно неприхватљиво било којем Србину, а што се теби моје писаније не допада, твој проблем

Name

Дивос

30.01.2015 06:17

@ оги приједор Прво, немаш појма ко је Дивос. А овај Дивос је послао по српским порталима на хиљаде коментара, по разним темама, и сви који их читају знају и шта Дивос мисли и коме Дивос нагиње, а сигурно се теби нећу правдати. То што је дробио овај лик и што ти понављаш (народ гладан, опљачкаше нас, бла, бла) је само јефтини популизам, једна мантра коју народ воли да чује, и згодна прича да се додвори плебсу, а онда провуче своје изопачено мишљење (како се ето мора у НАТО пакт, па оно пут ка ЕУ нема алтернативу, па доста више тих Руса и слично). И иако нисам слушао читав интервју (комбиновао сам са мечом Звезда-Алба, можда једном погледам снимак), коментарисао сам делове које сам чуо, и да, јесте рекао када је говорио о могућности осамостаљења Српске да ни Европа ни Србија не би подржали концепт фашизма, зато сам и написао у коментару посредно (мораш пажљивије читати). Ајде добро, лик показује јасне симпатије за Немачку и САД (оних који су нам о глави радили 90их), и антипатије за Русију (која нам ипак није о глави радила), његово право да тако мисли, не бих ни послао коментар, али начин на који је приказао голготу наших Срба у Хрватској, и недвосмислено се поставивши против њих је једноставно неприхватљиво било којем Србину, а што се теби моје писаније не допада, твој проблем

Name

Дивос

30.01.2015 07:41

@ оги приједор Прво, немаш појма ко је Дивос. А овај Дивос је послао по српским порталима на хиљаде коментара, по разним темама, и сви који их читају знају и шта Дивос мисли и коме Дивос нагиње, а сигурно се теби нећу правдати. То што је дробио овај лик и што ти понављаш (народ гладан, опљачкаше нас, бла, бла) је само јефтини популизам, једна мантра коју народ воли да чује, и згодна прича да се додвори плебсу, а онда провуче своје изопачено мишљење (како се ето мора у НАТО пакт, па оно пут ка ЕУ нема алтернативу, па доста више тих Руса и слично). И да, јесте рекао када је говорио о могућности осамостаљења Српске да ни Европа ни Србија не би подржали концепт фашизма (и то на снимку овог интервјуа од 43-45 мин. неколико пута понавља и провлачи), зато сам и написао у коментару посредно (мораш пажљивије читати). Ајде добро, лик показује јасне симпатије за Немачку и САД (оних који су нам о глави радили 90их), и антипатије за Русију (која нам ипак није о глави радила), његово право да тако мисли, не бих ни послао коментар, али начин на који је приказао голготу наших Срба у Хрватској, и недвосмислено се поставивши против њих је једноставно неприхватљиво било којем Србину, а што се теби моје писаније не допада, твој проблем

Name

Борац из Невесиња

30.01.2015 03:14

Да би се чланак мало боље разумео, потребно је бар неколико детаља за појашњење урођене конфузности ове персоне. 1. Генерал ЈНА, пилот ! Једини који је у ратним дешавањима летео искључиво у ненаоружаном авиону. Чак су техничари морали да са његовог Г-4 демонтирају ионако празан топ ! 2. Човек који је фалсификовао сопствену крштеницу, па је сада рођени Никшићанин ! Ваљда му мати отрчала 60 Км на исток кад су почели трудови... Само да би избегао обавезу према свом народу у Српској. Нека га је срам од рођеног брата и комшија из села ! 3. А шта мислите, ко је једини генерал из ЈНА био са Милошевићем у Дејтону? Па зна се, управо Благоје, исти онај који је водио делегацију СКЈ на последњем партијском конгресу, када је све и почело ! Е сад ова лупања, изгледају много логичније, зар не ?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БП

30.01.2015 17:48

Борче из Невесиња, колико лажи у једном посту, то је страшно! Па и јавно се зна да га је Војска изабрала да оде у Дејтон, јер је био најбољи, а Милошевић кад је тамо видео да је и Граховац у екипи, одмах га је послао назад! О крштеници и ненаоружаним авионима не бих коментарисао, али довољна је једна неистина да вам баци сенку на све остало што написасте. Да ли је у питању незнање или лични разлози са злом намером, то ви утврдите сами са собом.

Name

ЛАКТАСИ

30.01.2015 06:02

НЕ РЕЦЕ НИСТА ЗА МОГ ГАЗДУ ЉУБУ ЦУБИЦА КАКО ЦЕ ОН ЗИВЈЕТИ ТЈ ХОЦЕ ЛИ УОПСТЕ ПРЕЗИВЈЕТИ ПАД ОВЕ ДИНАСТИЈЕ КУКА СТАЛНО СЊИМА МОГУ МИСЛИТ КАКО ЦЕ БИТИ БЕЗ ЊИХ А НАСЕ ПЛАТЕ КУКАВА ТИ МАЈКА МИ ОДАВНО ГЛАДНИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

30.01.2015 07:23

Господин

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

30.01.2015 07:34

Овај Црногорац(није он Србин и ако казе да јесте) који говори мало екавицом ,а мало на црногорски нацин( сјутра и јос неке ријеци) је рекао неке паметне, али и неке нетацне ствари,да не казем лази. Нападао је Русе,а Обаму назвао мирољубивим.Ја само знам да док нису Руси узели рафинерије и Петрол и у Србији НИС, Р.Српску је газио ко је стигао,а прицало се и врло озбиљно о оцјепљењу Војводине .Данас је то немогуце без дозволе Руса,јер су они власници НИС-а који има поприлицну имовину на територији Војводине.Русија нас је много пута бранила у УН,а ту је и њихова улога у ПИК-у и цувању Дејтона. Дрзимо се Русије и Израела,јер они су нам гарант опстанка РС. Нема ниста без великих сила иза ледја,примјер је Хрватска и тзв.Косово .И г.Црногорац казе, ако тразимо Суторину то би могло угрозити Дејтон,а није угрозавање Дејтона кад се око неког камена код Неума или око неке њиве код К.Дубице свадјамо са Хрватском. И уз све то они (Црногорци ) се боре за метар Превлаке са Хрватском,а тразе од нас да одустанемо од Суторине. Па нисмо ваљда толике б...ле!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

30.01.2015 07:59

Свака ти је на мјесту, дај бозе да нас је висе као сто си ти!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕЛИГИЈА

30.01.2015 08:00

Највише се свидјела истина: При појави облика рата, појавни облици истог су: најприје се појаве попови (свештенства различитих религија), топови и на крају лопови. Тачно је да нас дана разарају политичари лопови у тјесној спрези са вјерским вјеродостојницима. Сјећамо се како је Патријарх Иринеј притекао главном Баји у помоћ два дана прије избора, и подјелио Српски народ, за кога га баш брига. И на самом крају политичар лопов опет има неку сласт да буде Предсједник, и ако је у сукобу са 50% становништва. Живи били па видјели, али не очекујем ништа добро за обична човјека у Републици Српској, који је понижен до неописивог бола.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Други

30.01.2015 08:03

Погрешно, грађане у БиХ чека тежак живот! Политичарима се смјеши лагодан и безбрижан живот бар у наредних 20 година као и у ових 20 протеклих година!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дивос

30.01.2015 08:04

@ оги приједор 30.01.2015. 00:27х Прво, немаш појма ко је Дивос. А овај Дивос је послао по српским порталима на хиљаде коментара, по разним темама, и сви који их читају знају и шта Дивос мисли и коме Дивос нагиње, а сигурно се теби нећу правдати. То што је дробио овај лик и што ти понављаш (народ гладан, опљачкаше нас, бла, бла) је само јефтини популизам, једна мантра коју народ воли да чује, и згодна прича да се додвори плебсу, а онда провуче своје изопачено мишљење (како се ето мора у НАТО пакт, па оно пут ка ЕУ нема алтернативу, па доста више тих Руса и слично). И да, јесте рекао када је говорио о могућности осамостаљења Српске да ни Европа ни Србија не би подржали концепт фашизма (и то на снимку овог интервјуа од 43-45 мин. неколико пута понавља и провлачи), зато сам и написао у коментару посредно (мораш пажљивије читати). Ајде добро, лик показује јасне симпатије за Немачку и САД (оних који су нам о глави радили 90их), и антипатије за Русију (која нам ипак није о глави радила), његово право да тако мисли, не бих ни послао коментар, али начин на који је приказао голготу наших Срба у Хрватској, и недвосмислено се поставивши против њих је једноставно неприхватљиво било којем Србину, а што се теби моје писаније не допада, твој проблем

ОДГОВОРИТЕ
Name

баш баш

30.01.2015 08:43

Дивос, твоје шкрабање се не допада ни мени. Немаш стила ни мало. Познавање правописа нула бодова. Неко би рекао да си полуписмен. Кад читам твој текст, не могу да сконтам шта хоћеш да кажеш. Текст ти је испревртан и неразумљив. Већином лупетање. Нападаш човјека који је очито паметан и који мање или више исправно говори. Он се никоме не додворава?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дивос

30.01.2015 09:28

@ баш баш 30.01.2015. 09:43х То што ти се не допада моје писаније, твој проблем. То што ниси схватио, говори о теби. Мада, и није до тебе, више је моја кривица, користио сам у кратком коментару превише сложених реченица, за тебе очигледно превише компликованих, па си брзо запео код читања. Барем ти не брини бригу за мој стил и правопис. Овог Благоја за којег раније и нисам чуо, не нападам, једноставно сам приметио неке неприхватљиве ставове, јасно из моје перцепције. Како он има право да преко овог медија изнесе своја изопачена размишљања, и моје је право да кажем шта мислим о томе. Нисам сигуран да ли ћеш схватити овај мој одговор, али моје је било да га напишем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

црногорац није

30.01.2015 09:31

он је херцеговац не црногорац,сто уопсте нема везе.знаци из бих,р,с.тако да прица о својој земљи.цисто да знате ако некога интересује.а ове ствари знају и птице на грани а не неко други.ста је спорно зар нисмо ојадени и опљацкани?не улазим у мотив али је много истине овдје

ОДГОВОРИТЕ
Name

жељко летица

30.01.2015 09:46

ГЕНЕРАЛА ГРАХОВЦА ЗНАМ ОД 86 ГОДИНЕ КАДА САМ БИО ЊЕГОВ ВОЗАЧ ОДУВЈЕК ЈЕ БИО ОШТАР НА РИЈЕЧИМА И РЕАЛАН СВЕ ШТО СМО ЧУЛИ У ЕМИСИЈИ ИСТИНА ЈЕ ЈЕР ОН СТОЈИ ИЗА СВАКЕ СВОЈЕ РИЈЕЧИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Зељко Летица

30.01.2015 11:52

У праву си Зељко и тад је био далеко испред класица знао је брате са авионом цуда радит

ОДГОВОРИТЕ
Name

росуље

30.01.2015 12:44

Генерал веома перфидно и увијено кроз овај разговор провлачи причу коју је научио од НАТО-а и сличних. Нормално, да ће рећи и неке истине које свако види, да ће мало рећи и оно што народ воли да чује, али је суштина да провуче и приче које одговарају Западу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

баш баш

30.01.2015 13:43

Дивос, опет лупеташ. Логично. Баш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бајрица Р.

30.01.2015 13:47

Постовани гос,Граховац.Све сте рекли без Длаке на Језику.Цеститам вам на смјелости,са зељом да вас јос неки пут видим на ТВ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

воз без влачног реда

30.01.2015 13:52

Доста је овим политикаринама све ишло од руке. Вријеме је за ону Његошеву, "Чашу меда нико не испи што је чашом жучи не загрчи."

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОЧО

30.01.2015 14:07

ДОК СМО МИ ОВАКВИ ОНИ ЋЕ ЖИВЈЕТИ ДОБРО. МИ СЕ НЕ МИЈЕЊАМО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

30.01.2015 15:15

Дивос имаш очит проблем,Певише добро живиш у овом режиму КАД МОЖЕШ РЕЋИ ДА НАРОД БЛЕБЕЋЕ КАД КАЖЕ ДА ЈЕ ГЛАДАН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б

30.01.2015 15:46

Тоооооооо Благоје легендо и треба да их чека тежак живот.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Седам гладних година

31.01.2015 09:13

Природно је да после обилатог "ица и пица" настане седам гладних година,тврди нас стари,мудри, народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

31.01.2015 12:17

Шта чека нас обичне смртнике, кад политичаре очекује ТЕЖЕК ЖИВОТ. На ово питање тражим одговор госпдине Граховац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

31.01.2015 21:30

Вец је просло пар дана од када је господин Граховац гостовао на васој телевизији.Дао је свеобухватну анализу друствених кретања у свијету региону и земљи.Оцигледно да је изазвао реакције како оних који га подрзавају тако и оних који су се препознали у критици господина. Наиме данас сам на јавном мјесту цуо коментар запјенусаног националисте који је рекао цитирам: Стару комуњару треба .... Страсно кад немамо одговоре на питања која поставља реалан зивот ми пласирамо прице о угрозености теорији завјера и домацим издајницима које треба ликвидирати. Пласим се да са актуалним властима улазимо у зону сумрака из које це нас излазак јако скупо костати. Вјероватно боље нисмо ни заслузили кад су код нас револуционарни људи у деветој а не у другој и трецој деценији зивота.

ОДГОВОРИТЕ