Купање у част Светом Сави

Војин Мацановић, 52-годишњи Илијашананин који се трајно настанио у Брчком, наставља традицију коју је у младости почео његовати на завичајним ријекама – Мисочи и Босни: заплива на Савиндан.

Босна и Херцеговина 27.01.2015 | 13:34
Купање у част Светом Сави

„Чувам традицију вођен поштовањем највећем српском учитељу и просвјетитељу, нашем духовном оцу Сави, и с љубављу за све људе добре воље. Кад човјек носи топлину у души и вјеру у оно што чини – онда је задовољство потпуно. А ја се у води, која је увијек топлија од људи, осјећам управо тако", рекао је Мацановић након пливања у Сави праћен већом групом сугађана. 

Мацановић је данас купање посветио и свим погинулим борцима за Републику Српску а први пут му се данас придружило и двоје пријатеља: Ангелина Митровић из Пелагићева и Његош Ђурић, такође Илијашанин у Брчком, с којим је Мацановић на Богојављење пливао и за Часни крст.

„Задовољство ми је да сам запливала данас с мојим пријатељима а увјерена да ће нас наредног 27. јануара бити и више и да нећу бити једина жена – учесник ове мале светковине", изјавила је Митровићева.

БН ТВ

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Игор Војводиц

27.01.2015 22:30

Ујак мој па још и ове године да се окупа на Савиндан. Свака част.

ОДГОВОРИТЕ