СИПА "чешља" Фудбалски савез БиХ

Агенција за истраге и заштиту у БиХ /СИПА/, по налогу Тужилаштва БиХ, изузима документацију из Фудбалског савеза БиХ, јавили су федерални медији.

Босна и Херцеговина 27.01.2015 | 09:23
СИПА "чешља" Фудбалски савез БиХ

Из СИПЕ нису могли говорити о детаљима провјера које врше њихови инспектори, али према информацијама које је пренијела Федерална телевизија /ФТВ/, истражиоци су заинтересовани за аранжмане Савеза склапане с различитим агенцијама и предузећима у вези са путовањима играча и званичника Савеза на Свјетско фудбалско првенство у Бразилу прошле године.

Према информацијама ФТВ-а, истражиоци су посебно заинтересовани за фактуре и уговоре које је Савез склапао с туристичком агенцијом "Центротурс".

Сумња се да је ријеч о фактурама за авионске летове или хотелски смјештај које су наводно вишеструко увећаване, а под посебном лупом истражилаца су фактуре које су плаћане за авионске летове репрезентативаца са дестинација на којима играју до мјеста на којима се окупљала репрезентација.

И те су фактуре, како се сумња, најмање двоструко скупље од уобичајених цијена карата.

На основу изузете документације покушаће се истражити и истинитост навода о "надуваним" цијенама авионских карата за челнике Савеза, чланове стручног штаба и репрезентативце БиХ, а посебно карте које су куповане за лет из САД, гдје су били на припремама, ка бази репрезентације у Бразилу пред почетак Свјетског првенства.

СИПА је потврдила да је и ранијих година у више наврата поступала по анонимним пријавама, те захтјевима и наредбама Тужилаштва БиХ, које се односе на провјере пословања у Фудбалском савезу БиХ.

О свим предузетим мјерама и радњама СИПА је Тужилаштву БиХ и Суду БиХ доставила одговарајуће извјештаје, који су резултирали подизањем оптужница и правоснажним пресудама Суда БиХ, речено је "Дневном авазу".

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Логика.,

27.01.2015 08:45

Ради све сто не треба,а оно сто треба спрема се за МАГЛУ,. кад затреба...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Џеко..

27.01.2015 09:28

ХАПСИ МИЛИЦИЈОООО

ОДГОВОРИТЕ
Name

САША

27.01.2015 09:38

КО ЈЕ УБИО МИЛАНА ВУКЕЛИЋА?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тешко

27.01.2015 10:31

Јој ТИТО шта нам остави зар ниси мого овим лоповима коријен уништити у развоју. Могао си Друже.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

27.01.2015 14:50

А фудбалски савез РС, тамо је мало само СИПА .

ОДГОВОРИТЕ