Мицрософт увео холограме у стваран живот

Wиндоwс 10 доноси и холограмску будућност уз помоћ Мицрософт ХолоЛенс

Информационе технологије 22.01.2015 | 11:47
Мицрософт увео холограме у стваран живот

Мицрософт је на Wиндоwс 10 догађају 21.јануара представио и прилично револуционаран пример тога како Wиндоwс 10 омогућава прелаз са традиционалног рачунарства оријентисаног на машине, на интеракцију која је много више лична и хуманистичка.

Као прва у свету холограмска компјутерска платформа, Wиндоwс 10 укључује сет интерфејса за програмирање апликација које омогућавају програмерима да креирају холограмски доживљај у стварном свету. Са Wиндоwсом 10, холограми су Wиндоwс универзалне апликације и све Wиндоwс универзалне апликације могу, такође, бити холограми - могуће је сместити тродимензионалне холограме у физички свет и омогућени су нови начини интеракције са околином, стварања и праћења садржаја, који су персоналнији и блискији људима.

Како би показао могућности холограма у Wиндоwсу 10, Мицрософт је представио најнапреднији холограмски рачунар на свету. Мицрософт ХолоЛенс је први бежични холограмски компјутер у препознатљивом облику кациге или наочара, коме нису потребне жице, телефони или конекција са ПЦ рачунаром. Мицрософт ХолоЛенс има уграђена холограмска сочива високе дефиниције кроз која се може гледати и просторни звук, тако да можете видети и чути холограме у свету око вас. У комплету са напредним сензорима, системом нове генерације на чипу и потпуно новим холограмским процесором (ХПУ) који разуме шта радите и свет око вас, Мицрософт ХолоЛенс без жица обрађује терабајте података из сензора у реалном времену.

На самом Wиндоwс 10 догађају представници компаније демонстрирали су холограмски 3Д дрон, који је касније одштампан у 3Д технологији, на 3Д штампачу и директно преко Wиндоwс 10 оперативног система. ХолоЛенс уређај и технологија развијани су преко пет година, рекли су у компанији, а корисницима који носе ХолоЛенс "кацигу" омогућено је да се слободно крећу у простору и додирују рукама холограме око себе, како би на човеку својствен начин могли да врше интеракцију са холограмским пројекцијама.

Уношењем тродимензионалних холограма у свет око вас, Мицрософт ХолоЛенс вам омогућава нови поглед на реалност који може да каже у шта гледате и разуме шта говорите рукама и гласом. Стављањем вас у центар компјутерског доживљаја, Мицрософт ХолоЛенс вам дозвољава да креирате, приступите информацијама, уживате у забави и комуницирате на нове и узбудљиве начине.

Извор: Мондо

Коментари / 0

Оставите коментар